Håndbold

Nyegaaards karakterbog: - Svan skraber bunden, mens Landin var bedst

Bent Nyegaard, håndboldekspert på TV 2 SPORT, giver karakterer efter Danmarks EM-kvalifikationskamp mod Ukraine.

Det nødvendiges kunst.

Sådan beskriver TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard Danmarks præstation i onsdagens EM-kvalifikationskamp mod Ukraine.

For Danmark gjorde præcis det, der var nødvendigt for at vinde den mentalt svære udebanekamp med 33-30 og sikre sig en billet til EM i januar næste år.

- Holdet var godt indstillet fra start, men derefter brændte de for meget, og så kom der pres på. Efter den gode start blev der dækket forfærdeligt op det sidste kvarter af første halvleg.

- Billedet ændrede sig efter 38 minutter, da Nikolaj Jacobsen valgte, at Danmark skulle gå frem i et 5-1-forsvar. Fra der af fornemmede jeg, at Danmark havde styr på tingene.

- Forsvaret begyndte at fungere, men det var også her, at Rasmus Lauge og Mikkel Hansen gik et gear op, lyder bedømmelsen fra Nyegaard.

Herunder er håndboldekspertens karakterer til spillerne og landstrænerne.

Bent Nyegaards karakterskala 2020

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

UB - Udenfor Bedømmelse

Niklas Landin - 2

Startede rigtig godt. Havde flere gode og sikre redninger. I og med forsvaret faldt fra hinanden, havde han ikke dagen, hvor han kunne det ekstraordinære.

Jannick Green - 3

Var også i vanskeligheder. Green kunne heller ikke løse forsvarets manglende kvalitet, men han fik tag på et par oplagte chancer. Var også en dag hvor boldene lige nøjagtig gik ind. Hvor det var marginaler, han ikke tog dem.

Simon Hald - UB

Spillede ikke nok til at blive bedømt.

Anders Zachariassen - 4

Sammen med Møllgaard så det sløjt ud med landsholdets midtersektion. Gik fejl af hinanden mange gange. Men i 5-1-forsvaret gjorde han det udmærket på backen. Begyndte at være farlig på kontraangrebene og scorede på de indspil, selvom der også var store afbrændere.

René Antonsen - UB

Kom ikke på banen.

Johan Hansen - 4

Fik en kedelig start. Scorede på sit første forsøg men brændte to store chancer. Kunne måske se ud af øjenkrogen, at Lasse Svan varmede op, for resten af kampen var han, som vi kender ham. Fin springstyrke og stor sikkerhed i afslutningerne.

Johan Hansen er kommet igang efter flere brændte chancer. Video: TV 2 SPORT

Lasse Svan - 1

Uskarp og brændte tre ud af fire, som var på et chanceniveau, der normalt betyder mål på Lasse Svan-niveau. Ikke i dag.

Magnus Landin - 5 (KAMPENS SPILLER)

Han scorede nærmest på alle sine skud. Derudover løste han sine opgaver i 5-1-forsvaret rigtig fint, og det var ligesom det, der fik kampen over på danske betingelser.

Magnus Bramming - UB

Spillede ikke nok.

Nikolaj Øris - UB

Spillede ikke nok

Niclas Kirkeløkke - 2

Kunne ikke ramme niveauet fra DM-finalekampene mod Aalborg. Overraskende usikker forsvarspræstation, hvilket også medførte to udvisninger inden for de første 12 minutter. Angrebsmæssigt scorede han på sit første og eneste forsøg. Ellers havde han det svært.

Jacob Holm UB

Udnyttede sine spilleminutter flot men ikke nok til bedømmelse.

Mikkel Hansen - 3

En træg første halvleg for Mikkel Hansen, men hvad han ikke nåede i første halvleg, nåede han så rigeligt i anden halvleg, hvor han satte sit eget og dermed holdets tempo gevaldigt i vejret. Så havde han let ved at afgøre kampen i samarbejde med Rasmus Lauge. Både skudmæssigt og assistmæssigt var han stærk. Det trækker selvfølgelig fra, at PSG-spilleren i flere tilfælde ikke fik løst sine forsvarsopgaver tilfredsstillende.

Mikkel Hansen scorede mod Ukraine sit mål nummer 1000. Han har spillet 204 landskampe. Video: TV 2 SPORT

Rasmus Lauge - 4

Han skulle også lige have spillet det tyske mesterskab ud af kroppen, inden han i de sidste 30 minutter trådte i karakter for alvor. I den periode gjorde han stort set, hvad der passede ham. Også her var der forsvarsproblemer.

Lasse Andersson - UB

Spillede ikke nok, men løste højre back-positionen i forsvaret fint.

Henrik Møllgaard - 2

Det blev aldrig Henrik Møllgaards kamp. Samarbejdet med Zachariassen faldt fra hinanden i de sidste 20 minutter af første halvleg. Det blev bedre i 5-1-forsvaret, men alligevel et stykke fra hans normale niveau i Aalborg.

Nikolaj Jacobsen 4

EM-kvalifikation og videre. Jeg er sikker på, at det har været en af de sværeste landsholdsopgaver, landstræneren har haft. Holdet var godt indstillet, hvilket den gode start indikerer med en føring på 7-3. Men så skulle han også ned i den taktiske værktøjskasse og finde en forsvarsformation frem, der kunne danne basis for dansk succes. Den fandt han med 5-1-forsvaret efter cirka 40 minutter, og derfra var der ikke rigtig nogen tvivl.