Håndbold

Ubehagelig overraskelse for Danmark: - Jeg er glad for, det ikke er mig

Danmark skal spille EM-kvalifikationskamp på en meget hård bane. TV 2 SPORT

Håndboldherrerne ankom tirsdag til den ukrainske hovedstad, hvor de fik lov til at træne på onsdagens kampbane.

Der venter Danmarks herrelandshold en hård opgave, når EM-kvalifikationen kan sikres på udebane mod Ukraine.

Hvis ikke i håndboldmæssig forstand, så i hvert fald bogstavelig forstand. Gulvet i hallen er nemlig usædvanligt hårdt, fortæller TV 2 SPORTs håndboldekspert Daniel Svensson, der er rejst med spillerne til Kiev.

- Det virker, som om hallen er bygget op med et betongulv. Ovenpå det har de lagt firkantede, stenhårde plastikplader, der er cirka fem centimeter tykke og uden nogen absorbering. Øverst har de lagt en grå og kedelig måtte, der er mellem en halv og en hel centimeter tyk. Sådan et gulv er virkelig hårdt for ankler, for knæ og for resten af kroppen.

- De fleste danskere kender et parketgulv fra en idrætshal. Der er absorbering i sådan et gulv, men det er der slet ikke her. Og jeg glad for, at det ikke er mine knæ, der skal derind og spille, fortæller Daniel Svensson.

Derudover ser det ud til, at den ensfarvede måtte godt kunne ligge bedre. Set fra sidelinjen var der i hvert fald små buler i overfladen, inden Danmark trænede på gulvet tirsdag aften.

Ironisk landstræner om gulvet

Rundt om banen er der plads til cirka 7000 tilskuere. De ukrainske arrangører forventer, at cirka 5500 fans vil være på plads til onsdagens kamp.

Gulvet i Kiev ligger lidt ujævnt.

Hvilke forventninger har I til kulissen, Nikolaj Jacobsen?

- Jeg ved det virkelig ikke, ud over at det er et utrolig flot gulv, de har lagt på. Det er en dejlig farve, man virkelig får lyst til at spille håndbold på, lyder det ironisk fra den danske landstræner.

Hallen i Kiev har i øvrigt også lagt gulv til det europæiske melodigranprix i 2005. Dengang fik Jakob Sveistrup en delt niendeplads med ’Talking to you’, der er den engelske version af ’Tænder på dig’.

Onsdag skal du tænde for TV 2 SPORT, hvis du vil se Ukraine - Danmark. Kampen begynder klokken 18.