Mikkel Hansen i eksklusiv klub - kun to har gjort det før ham

31-årige Mikkel Hansen blev den tredje spiller i historien til at score 1000 mål i rødt og hvidt for håndboldherrerne.

Det var småt med spillemæssige højdepunkter, da Danmark onsdag slog Ukraine og sikrede sig en billet til EM-slutrunden næste år.

For stjernen Mikkel Hansen blev det alligevel en kamp til historiebøgerne, da han scorede syv mål og blev delt topscorer sammen med Rasmus Lauge. De syv scoringer var nemlig nok til at runde 1000 mål i Hansens landsholdskarriere.

Dermed skriver han sig ind i en eksklusiv klub, hvor kun Erik Veje Rasmussen (1015 mål) og Lars Christiansen (1503 mål) befinder sig. Efter kampen gav han dog udtryk for, at det ikke lige var noget, han havde noteret sig.

Er du klar over, du har scoret landsholdsmål nummer 1000 i dag?

- Nej… men fedt, lød det kortfattet i klassisk Mikkel Hansen-stil, når han ikke rigtig gider snakke om sig selv.

Er det noget, der overhovedet betyder noget?

- Nej, ikke det store. For mig handler det mere om at vinde titler med landsholdet, og det er jo gået okay indtil videre. Men jeg håber helt sikkert, vi kan vinde noget mere, tilføjede Hansen, der brugte 204 kampe på at nå milepælen.

Ros fra landstræneren

I en årrække har han været den største stjerne på herrelandsholdet, mens han i januar var med til at sikre håndboldherrerne det første VM-guld i historien.

Hos landstræner Nikolaj Jacobsen er der da heller ingen tvivl om Hansens betydning for Danmark, ligesom han med sine syv scoringer onsdag var med til at lukke kampen mod Ukraine og sikre EM-billetten.

- Han er en fantastisk spiller og vigtig person for det her hold. Det synes jeg også, han specielt viser i anden halvleg, da tingene spidser til. Der tager han ansvar sammen med Rasmus Lauge.

- Jeg ved ikke, om der venter 1000 mål mere, men der skal nok vente mange flere for Danmark, og det er vi glade for, sagde Nikolaj Jacobsen.

Danmark slutter EM-kvalifikationen søndag med en kamp mod Færøerne.