Heidi Løke skifter til rivalerne

16x9
Norske Heidi Løke dropper sin oprindelige aftale med Larvik. Foto: JAVIER SORIANO / Scanpix Denmark

36-årige Heidi Løke dropper sin aftale med traditionsklubben Larvik og skifter i stedet til Vipers Kristiansand, der er de norske mestre.

Efter mange år som en af verdens største håndboldstjerner havde den norske stregspiller Heidi Løke planlagt at vende hjem og slutte karrieren i Larvik. Nu skifter hun i stedet til Vipers på en toårig kontrakt.

Løke havde undervejs i den netop overståede sæson annonceret, at hun ville skifte til Larvik fra den kommende sæson, hvor hun også spillede fra 2000-2002 og 2008-2011. Siden løb Larvik ind i store økonomiske problemer, og den 15. maj kom det frem, at Larvik tvangsnedrykkes til Norges næstebedste række.

Derfor stod Løke til at spille i den norske 1. division fra næste sæson efter to sæsoner hos Storhamar, der sluttede som nummer to i denne sæson. Hvis hun fastholdt skiftet til 1. division, ville det koste pladsen på landsholdet, fortalte landstræner Thorir Hergeirsson for et par uger siden.

- Heidi vælger selv, men jeg har sagt til hende, med det år vi har foran os, og det vi skal ind i, at det ikke er foreneligt med 1. division. Det er det ikke, og det er bare at sige det, som det er, sagde landstræneren til NRK.

Nu har Heidi Løke så valgt at droppe Larvik-kontrakten, men hun bliver ikke hos sin nuværende klub, Storhamar. I stedet skifter Heidi Løke til mestrene fra Vipers Kristiansand, der også skal spille Champions League.

- Jeg har ambitioner om at være med i toppen nogle år endnu, og derfor er det naturligt at vælge Vipers. De er Norges bedste hold, og jeg har også mærket, at jeg har savnet Champions League de sidste år, sagde Heidi Løke ifølge TV 2 Norge under præsentationen.

Udover titlen som norske mestre nåede Vipers også i Final 4 i den netop overståede Champions League-sæson, hvor de sluttede på en tredjeplads.