Nyegaards karakterbog: Unge bagspillere sendte signal til landstræneren

Flere spillere blev sparet i landskampen mod F√¶r√łerne, men en del af afl√łserne greb chancen og viste sig fint frem for landstr√¶neren.

De danske h√•ndboldherrer fik rundet en lang, men ogs√• fremragende landsholdss√¶son af med en sikker sejr over F√¶r√łerne.

Sejren p√• 31-24 i EM-kvalifikationen burde nu have v√¶ret st√łrre if√łlge Bent Nyegaard:

- Det var en ok pr√¶station af det danske landshold. Men mod et hold som F√¶r√łerne, s√• skal der v√¶re en st√łrre m√•lforskel end syv scoringer. Vi spiller lige op med F√¶r√łerne i de sidste tre kvarter, og det er selvf√łlgelig i underkanten, lyder den umiddelbare analyse fra h√•ndboldeksperten

- N√•r sejren er for lille, s√• sker det ogs√•, fordi de litauiske dommere tillod ufatteligt lange f√¶r√łske angreb. Det kostede p√• den danske defensivs koncentration. Det er ikke godt nok, men det irriterer mig at de to kampledere ikke f√•r sat ind overfor det.

Landsholdsanf√łrer Niklas Landin samt Mikkel Hansen havde f√•et fri til kampen i Aalborg. Og flere af de √łvrige danske verdensmestre blev ogs√• sparet og s√• mere eller mindre hele kampen fra b√¶nken.

Danmark stillede s√•ledes til start med otte spillere (forsvars-angrebsudskiftning), der tilsammen kun har repr√¶senteret A-landsholdet 178 gange. Det er eksempelvis 33 f√¶rre landskampe end s√łndagens anf√łrer, Lasse Svan Hansen, har p√• sit CV.

Han kunne fra bænken se særligt to noget yngre landsmænd gribe chancen.

- Flere nye spillere var reelt til eksamenen og fik vist sig frem. Lasse Andersson og Jacob Holm sendte et signal til landstr√¶neren, om at de er nogle, som han skal holde √łje med. Mange gode momenter fra de to, som jeg ogs√• ser som kampens bedste danske spillere.

Lasse Andersson og Jacob Holm scorede begge syv gange i kampen - akkurat som F√¶r√łernes Kjartan Johansen.

square to 16x9

Nyegaards karakterskala

6 - H√ėJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE S√Ö GODT

0 - DUMPET

UB - Udenfor Bed√łmmelse

Herunder f√łlger Bent Nyegaards karakterer til de danske spillere og landstr√¶ner Nikolaj Jacobsen.

Jannick Green: 5

Han startede dårligt med lette bolde, der gik ind. Men i de sidste 20 minutter spillede han sig rigtig godt op og havde flere gode redninger. Især på de åbne chancer sluttede han godt af. Redningsprocenten på de 50% hiver ham op på fem-tallet.

Kevin M√łller: 2

Han havde lidt omvendte udvikling i forhold til sin m√•lmandskollega. Han faldt sammen med det danske forsvar i f√łrste halvlegs sidste 10 minutter, hvor han stort set ikke f√•r fat i noget. Det er ikke godt nok. Enkelt suver√¶nt udkast, der desv√¶rre ikke kom nok i aktion i dag.

I EM-kvalkampen mod Danmark sluttede Kjartan Johansen 1. halvleg flot af med en scoring direkte p√• frikast. Video: David Schi√łler

Simon Hald: 3

Manglede noget p√• afslutningsdelen. Sammen med sin gamle Aalborg-kammerat, Ren√© Antonsen i forsvaret, klarede han det udm√¶rket. Der var nu ogs√• nogle afstemningsproblemer. Overfor de umindeligt lange, men ogs√• fine f√¶r√łske angreb pr√¶sterede han ikke mere end til middelkarakter.

Anders Zachariassen: UB

Kom ikke på banen.

René Antonsen: 3

Som altid god dynamik fra Ren√© Antonsen. Scorer to p√• tre. G√łr det helt okay, men landsholdsdebutanten fik ogs√• raget to un√łdvendige udvisninger til sig. Fik ved den ene lejlighed vist fleksibiliteten i den f√¶r√łske landsholdstr√łje, som han havde alt for godt fat i.

Johan Hansen: 4

J√≥han √° Pl√≥gv Hansen var glimrende imod sit f√¶dreland indtil de sidste minutter, hvor han br√¶nder et straffekast og en fril√łber. Mangler desuden lidt eftert√¶nksomhed og aggresivitet i forsvaret, men godkendt pr√¶station.

Han er f√łdt og opvokset for F√¶r√łerne, men s√łndag scorede Johan Hansen for Danmark mod sit f√¶dreland. Video: David Schi√łler

Lasse Svan: UB

Dagens anf√łrer blev sparet hele kampen.

Magnus Landin: UB

Han fik ikke nok spilletid til reel bed√łmmelse. Gjorde det glimrende i sin korte tid p√• banen.

Magnus Bramming: 4

Han har det forbandet svært til at starte med, hvor han brænder straffekast og et par åbne chancer, men så får han kæmpet sig tilbage og åbnet for scoringsposen. Han skal lige vænne sig til at være mere opmærksom i forsvaret og ikke stikke så tidligt afsted i kontra.

Nikolaj √ėris: UB

Kom ikke på banen.

Niclas Kirkel√łkke: 3

Ikke den store landskamp for h√łjrebacken. Laver to m√•l, men er ikke selv m√•ls√łgende nok. Faldt godt ind i spillet med Jacob Holm og Lasse Andersson, men manglede ogs√• lidt p√• forsvarsdelen, hvor han i perioder var for passiv.

Jacob Holm var en evig kilde til uro i F√¶r√łernes forsvar.
Jacob Holm var en evig kilde til uro i F√¶r√łernes forsvar. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Jacob Holm: 5 (delt kampens spiller)

Ren forn√łjelse. Sikke en acceleration. Kan utroligt meget p√• urimeligt sm√• rum. Hvis forsvarsspillerne t√łver, s√• udnytter han det til brud eller hurtigt skud. Han dokumenterede i dag, at han er noget ekstraordin√¶rt. Viste ogs√• sin alsidighed i bagk√¶den.

Mads Mensah: UB

Meget kort p√• banen, men ikke nok til bed√łmmelse.

Rasmus Lauge: UB

Årets mandlige håndboldspiller fik en velfortjent fridag.

Lasse Andersson: 5 (delt kampens spiller)

Gav virkelig pr√łver p√•, hvad han indeholder. Er enormt eksplosiv og har en fantastisk speed. Og n√•r det hele h√¶nger sammen s√• ogs√• et formidabelt skud. Desuden fremviste han et fremragende overblik og topper dagens assistliste. Der var formentlig mange, der har gl√¶det sig over at se Lasse Andersson tilbage p√• det her niveau for Danmark.

Henrik M√łllgaard: UB

Så hele kampen fra bænken.

Nikolaj Jacobsen: 4

Han fik afviklet kampen som den skulle. Godt at se, at han gav pausen til de etablerede og gav sig selv mulighed for at se, hvad der gemte sig i de andre spillere, som normalt ikke optr√¶der s√• meget p√• landsholdet. At f√• sat nye forsvarsorganisationer og angrebsbagk√¶der op koster lidt, men det var en veludf√łrt landskamp set fra landstr√¶nerens side. Hans √¶rgerrgihed viser han ogs√• frem under timeouts, hvor han f√•r r√•bt sine spillere op, n√•r de sl√łser.