Jacobsen drømmer om nyt eventyr i Europa

16x9
Nikolaj Jacobsen afviser, at han er færdig med at være træner i en europæisk klub. Foto: Claus Bech / Ritzau Scanpix

Den danske landstræner vender hjem til Danmark for at være fuldtidslandstræner, men på sigt er han klar til et nyt udlandseventyr.

Danmark kan ikke holde på Nikolaj Jacobsen.

Når hans tid som landstræner for de danske håndboldherrer en dag er forbi, vil han igen være klar til at drage til udlandet - for han er ikke færdig med at være klubtræner i Europa.

- Nej, det er jeg ikke, men lige nu er jeg. Det er det rigtige for min familie og mig, fortalte han i TV 2 SPORTs håndboldstudie efter Danmarks 31-24-sejr over Færøerne søndag aften.

- Men jeg skal da ud og se, om jeg kan vinde noget mere i Europa på et eller andet tidspunkt. Lige nu har jeg dog brug for at komme hjem. Min familie har brug for at komme hjem. Og så var det rigtig fint, at vi havde et godt resultat i januar, og DHF også syntes, at samarbejdet var gået fint, fordi jeg havde været nødt til at vælge én af tingene fra, lød det fra Jacobsen.

Få måneder efter den danske VM-triumf på hjemmebane i januar forlængede Nikolaj Jacobsen og DHF samarbejdet, så 47-årige Jacobsen nu har kontrakt som landstræner til og med OL i Paris i 2024.

For lidt over en uge siden, 9. juni, stoppede han i Rhein-Neckar Löwen. Han nåede dermed at være i Tyskland i fem år, hvoraf de to sidste både var som klub- og landstræner.

Ser frem til mere fritid

I de kommende år glæder han sig til kun at have ét job og samtidig have mere tid til at lave ting uden for håndboldbanen.

- Det handler også om det sociale. Når du sidder dernede (i Tyskland) alene, selvfølgelig har jeg Lenette (hustruen, red.) og mine børn, og Mads (Mensah) og Line (Mensahs kæreste, red.) er kommet på besøg en gang imellem, men ellers er du meget afskåret fra tingene, og det bliver meget firkantet.

Søndag aften gik Nikolaj Jacobsen på sommeferie med Danmarks sejr over Færøerne i EM-kvalifikationen. Fire dage forinden var EM-pladsen i 2020 sikret med en sejr over Ukraine.

- Jeg har virkelig set frem til den her dag, hvor vi har spillet den sidste kamp, og jeg kan trække stikket i et par måneder nu og blive ladet op igen. For der er tomt.

- Jeg er træt, kom det fra landstræneren.

Helt slappe af i sin sommerferie kan Nikolaj Jacobsen imidlertid ikke, for der skal pakkes og flyttes hjem til Danmark fra Mannheim.