Storklub tilbageholder norsk stjernes løn

Amanda Kurtovic kalder rumænske CSM Bucurestis ageren ’uprofessionel’, efter klubben har undladt at udbetale tre måneders løn.

CSM Bucurestis sæson har været alt andet end tilfredsstillende.

Den rumænske storklub, der tidligere har vundet Champions League, formåede ikke at spille sig i dette års Final 4, men måtte i stedet se sig slået ud i kvartfinalerne. Og nu har hovedstadsklubben tilsyneladende problemer med økonomien.

I hvert fald har den norske stjernespiller Amanda Kurtovic ikke fået sin løn.

- Det er en lidt speciel situation, i og med at klubben er ejet af staten. Når resultaterne udebliver, så kommer der en straf, siger hun til NRK.

Ifølge det norske medie har Amanda Kurtovic tre måneders løn til gode.

- Det er jo uprofessionelt. Absolut. Jeg håber, at vi får pengene, inden kontrakten udløber 1. juli. Jeg håber, de får orden på tingene, så det ikke går ud over næste sæson. Det vil virkelig være en skam, tilføjer den 27-årige bagspiller, der har spillet på det norske landshold siden 2011.

Et vedvarende problem

Amanda Kurtovic har nu taget konsekvensen af sagen. Hun er i kontakt med spillerforeningen NISO, der hjælper til.

- Hun har en god sag. Der er ikke nogen tvivl om, at de skylder løn. Vi vil følge op på det, og så håber vi at få det løst, inden for ganske kort tid, siger organisationens leder, Joachim Wallin.

Ifølge Wallin sker det alt for ofte, at rumænske klubber undlader at udbetale løn.

- Forsinket lønudbetaling er et vedvarende problem i rumænske og østeuropæiske håndbold- og fodboldklubber. Spillere, der skifter til sådanne lande, må nærmest regne med det, men det er selvsagt ikke i orden alligevel, fastslår han.

Amanda Kurtovic skifter væk fra CSM Bucuresti, når hendes kontrakt udløber. Den norske stjernespiller har allerede underskrevet en kontrakt med ungarske Györ.