Håndbold

- Jeg er rigtig tilfreds med at beholde min tå, siger Markussen

Nikolaj Markussen glæder sig over, at han kan beholde sin lilletå og snart er tilbage på håndboldbanen.

Den danske landsholdsspiller og BSV-profilen Nikolaj Markussen har siden januar haft store problemer med sin ene lilletå, der i store perioder har holdt ham væk fra håndboldbanen.

Det fik i begyndelsen af juni lægerne til at spekulere i at amputere Markussens lilletå for at få bagspilleren tilbage i fuldt vigør, efter en 'almindelig' operation af tåen ikke havde hjulpet synderligt.

Men nu lysner det for den to meter og tolv centimeter høje Markussen, der kan ånde lettet op og beholde alle sine ti tæer.

- Jeg er bare glad for, at jeg er igennem det, og at der er fundet en løsning. Jeg kan få lov til at beholde min tå, det er jeg da sådan set rigtig fint tilfreds med, fortæller Nikolaj Markussen over en telefon fra sin ferie på Mallorca til TV 2 SPORT.

Frem for en amputering af tåen satser lægerne og Nikolaj Markussen på, at nogle speciallavede såler i stedet kan hjælpe den hårdtskydende landsholdsspiller tilbage til et håndboldliv uden smerter.

- Det går egentlig udmærket. Nu skal der laves nogle specielle såler til mig, og så skal i gang med at løbe lidt igen, og så håber jeg, at jeg er klar fra sæsonstart til at bidrage for BSV. Det regner jeg stærkt med, uddyber Nikolaj Markussen.

Også i Markussens klub, BSV, glæder man sig over tingenes udvikling. Her forventer de, at have deres 30-årige bagspiller til rådighed fra første træning efter sommerferien. Det fortæller direktøren, Jesper Schou.

- Det er blevet vurderet, at en operation ikke er nødvendig, så vi forventer, at han starter træningen op den 23. juli på lige fod med de andre, siger Schou til TV 2 SPORT

Uenighed med DHF

Skaden opstod den 6. januar i en testkamp mod Ungarn forud for VM, men alligevel deltog Markussen i slutrunden og kom endda også på banen i VM-finalen.

Det førte efterfølgende til en del kritik af Dansk Håndbold Forbund, som Bjerringbro-Silkeborg kritiserede for ikke at have håndteret situationen omkring skaden godt nok.

- Var skaden blevet konstateret med det samme, så kunne operation sandsynligvis være undgået eller foretaget tidligere, sagde BSV-direktør Jesper Schou.

- Vi har undervejs ikke hørt om skaden fra DHF, hvilket vi ville have sat pris på, og vi ærgrer os og undrer os over den manglende kommunikation fra DHF.

Den kritik tog DHF efterfølgende til sig indrømmede senere, at Markussen ikke burde have spillet VM.

- Hvis forløbet er, som BSV fortæller, at de ikke er informeret om skaden, kan jeg kun beklage. Så må vi have en snak om internt, hvordan vi kommunikerer ordentligt. Det har bestemt ikke været for at spille VM med en skadet spiller, fortalte Morten Henriksen og slog fast, han har 'hundrede procent tiltro til landsholdets læge'.

Nikolaj Markussen og BSV sluttede sæsonen som nummer fire efter at have tabt til Skjern i kampen om bronzemedaljerne.