Håndbold

Nyt job til Kristian Kristensen - skifter fra dame- til herreligaen

Den tidligere Herning-Ikast-træner Kristian Kristensen skal fremover være en del af Ribe-Esbjerg, hvor han skal assistere Lars Walther.

For to måneder siden var Kristian Kristensen i rollen som cheftræner med til at sikre kvinderne fra Herning-Ikast DM-sølv. Det blev samtidig hans sidste sæson i klubben, efter cheftræneren allerede i efteråret 2018 valgte at sige op med effekt efter sæsonen.

Nu har han så fremtiden på plads. Fremover skal Kristian Kristensen jagte succes hos et herrehold. Ribe-Esbjerg bekræfter over for TV 2 SPORT, at de har hentet Kristian Kristensen ind som assistenttræner med øjeblikkelig virkning.

Kristian Kristensen søgte selv jobbet

Siden Jan Paulsen stoppede som assistenttræner, har de været på jagt efter en erstatning som støtte til cheftræner Lars Walther.

45-årige Kristian Kristensen har selv søgt jobbet og har nu fået en aftale gældende for sæsonen 2019/20, fortæller klubbens bestyrelsesformand, Holger Refslund:

- Vi har haft nogle snakke med Kristian Kristensen sammen med Lars Walther, og de fandt en fælles forståelse for, hvordan tingene skal gribes an fremover. De kender også hinanden fra tidligere, og på det grundlag valgte vi at ansætte ham.

- Han har en stor erfaring. Han har været i dameligaen senest i Herning-Ikast, men har også erfaring med herrehold som cheftræner for både Nordsjælland og Ringsted, så han har kæmpe erfaring, som han kan komme med. Vi tror, han kan supplere og styrke Lars Walther på nogle punkter, hvor han specielt har stor erfaring i den analytiske del af spillet, siger Holger Refslund.

Samtaler med andre trænere

Tilbage i maj kunne TV 2 SPORT fortælle, hvordan klubben havde forhandlet forhandlet intensivt med Nordsjælland-træneren Ian Marko Fog. Samtidig havde de også haft et kig på Skjern- og landsholdsassistenten Henrik Kronborg.

Allerede dengang så det dog ud til, at hverken Fog eller Kronborg ville blive assistenttræner, hvilket nu altså bekræftes med klubbens nyansættelse.

Kristian Kristensen har stor erfaring med herrehold, hvor han igennem årene blandt andet har været cheftræner for Ringsted og Nordsjælland, inden han blev cheftræner for kvinderne i FCM Håndbold, som senere blev til Herning-Ikast. Ligeledes har træneren de seneste 15 år haft en Master Coach-uddannelse.

I den netop overståede missede Ribe-Esbjerg lige nøjagtig slutspillet, da en scoring i sidste sekund i stedet sendte SønderjyskE videre.