Flot scoring sikrede U21-landsholdet sejr over Norge

16x9
Stefan Madsen er dansk U21-landstræner og træner i Aalborg. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

En finurlig skrubold sikrede U21-landsholdet en et-mål-sejr i første gruppekamp mod Norge ved VM i Spanien.

Danmark har jublet over et VM-guld i håndbold i år, og nu er jagten på endnu et sat ind. Det danske U21-herrrelandshold er rejst til VM i Spanien med drømme om at kopiere A-landsholdets succes i januar.

Og de danske talenter kom godt fra start i første gruppekamp mod de norske naboer. Særligt i 1.halvleg var Danmark ganske suveræne til trods for, at den norske keeper Robin Paulsen Haug, som netop er skiftet til Skjern Håndbold, stod godt og blandt andet reddede tre straffekast.

Det ændrede dog ikke på en dansk pauseføring på 20-14 til stor tilfredshed for landstræner og Aalborg-træner Stefan Madsen:

- I stort set hele kampen kontrollerer vi dem, som vi vil, og spiller på vores præmisser. Vi får lavet de kontramål, vi gerne vil, og har jo ingen problemer med at lave mål. Så er det selvfølgelig ærgerligt, at vi slipper tøjlerne, mister noget rytme og noget momentum i 2. havleg og gør kampen unødvendigt spændende.

Skruebold sikrede sejren

Spændende blev det i høj grad.

Norge hentede det danske forspring, men med 11 sekunder tilbage af kampen endte bolden hos højrefløjen Nikolai Vinther, der med en finurlig skrubold sikrede Danmark sejren på 32-31.

- Nikolai Vinther spillede en fantastisk kamp både defensivt og offensivt, og selvfølgelig skal vi forsøge at få bolden ud til ham i sidste angreb, så han kan afgøre det. Men at han så på den måde - så koldblodigt - afgør det... det er meget koldt, det er meget stærkt, og det viser en spiller med overtaget i den her kamp, siger Stefan Madsen på en telefon fra Spanien.

- Vi er rigtig glade og lettede over, at vi formår at trække det længste strå næsten i sidste sekund. Vi vidste også godt, at sådan en åbningskamp ved et mesterskab altid er noget specielt, og det blev det også i dag, må man sige.

Nu venter der yderligere fire gruppekampe for Danmark mod henholdsvis Tyskland, Argentina, Island og Chile, og efter dagens sejr er der god tro på mere succes hos landstræneren.

- Det giver selvfølgelig et boost i forhold til de kampe, der venter. Vi ved godt, der i morgen venter en væsentlig større opgave i tyskerne. Så der er stadig mange hurdler, der skal overstås. Men den første halvleg, de 45 minutter vi spiller i dag, giver tro på, at vi har ressourcerne til det, samtidig med at vi godt ved, der er spillere, der kan spille på højere niveau, end de gjorde i dag, siger Stefan Madsen.