Håndbold

Storklub nægter norsk stjerne at rejse med landsholdet

Den norske landstræner Thorir Hergeirsson respekterer CSM Bucurestis beslutning om ikke at lade Nora Mørk få fri.

1. juli startede Nora Mørks nye liv som CSM Bucuresti-spiller, og det var ikke uden konsekvenser.

Den rumænske klub afviser nemlig at lade sin stjernespiller gå, når det norske landshold har samling i slutningen af juli. Beslutningen er taget af klubbens nye træner, svenske Tomas Ryde.

- De har fået ny træner. Han ville have alle sine spillere på plads fra tirsdag i denne uge og de første uger fremover. Der har været meget rod i klubben, og meget skal falde på plads. Nora er ny sammen med mange andre, så det må vi bare respektere, siger den norske landstræner Thorir Hergeirsson til NTB ifølge TV 2 Norge.

Nora Mørk skiftede til den rumænske storklub fra ungarske Györ.

Ny udfordring

CSM Bucuresti har tilsyneladende haft økonomiske problemer på det seneste. Det er blandt andre gået ud over Nora Mørks landsholdskollega Amanda Kurtovic.

Trods den negative omtale ser Nora Mørk frem til at skulle repræsentere den rumænske hovedstadsklub.

- Jeg trængte til en ny udfordring. Bucuresti er en klub, som hører hjemme helt i toppen af europæisk håndbold. Jeg glæder mig til at spille sammen med Cristina Neagu, sagde hun på et pressemøde tirsdag.

Cristina Neagu er af mange anset som verdens bedste håndboldspiller, og nu får hun altså selskab af en konkurrenterne til den titel i form af norske Nora Mørk.

Må undvære profiler

Afbuddet fra Nora Mørk til Norges landsholdssamling i juli er blot et i rækken. Landstræner Thorir Hergeirsson må blandt andre undvære Henny Reistad, Veronica Kristiansen og Amanda Kurtovic, der alle er ved at komme sig efter skader.

- Udenlandske klubber er ikke forpligtede til at give spillerne fri til samlingen i juli, erkender Hergeirsson.

- Vi har stort set fået forhandlet os frem til, at spillerne får fri fra klubberne alligevel. Der har været nogle udfordringer i mellem, men sådan er det.

I forbindelse med den forestående landsholdssamling skal Norge møde Danmark i en træningskamp.