Håndbold

Daniel Svensson bliver direktør i Ajax København

Den tidligere landsholdsspiller skal lede herrerne i den sjællandske klub an. Målsætningen er en oprykning til landets bedste håndboldrække.

Ajax Københavns herrehold får ny direktør. Det bliver Daniel Svensson, der i sin aktive karriere spillede for klubben i perioden 2000-2003.

Svensson blev præsenteret tirsdag eftermiddag i Bavnehøj Hallen i København, hvor 1. divisionsholdet til dagligt spiller hjemmekampe. Et sted, som gerne snart skal huse ligakampe.

- Det hele starter med ungdomsafdelingen, hvor vi vil være mere professionelle omkring setuppet. Så skal vores herrehold have flere sponsorer, og vi vil være med i toppen af 1. division og gerne spille med om oprykning, siger Daniel Svensson til TV 2 SPORT.

Klubbens herrehold har en flot forhistorie, der tæller hele ni danske mesterskaber. Det seneste dog helt tilbage i 1964. I seneste sæson blev Ajax’ herrer nummer seks i 1. division.

Det er flere år siden, at et københavnsk herrehold gjorde sig bemærket på håndboldscenen. Daniel Svensson håber på, at Ajax København kan ændre den trend.

- Jeg vil gøre en ihærdig indsats her i klubben. Jeg brænder for håndbolden og for at få håndbolden tilbage til København, siger Daniel Svensson, som i første omgang har skrevet en et-årig kontrakt med Ajax.

Klubben råder også over et damehold, der i den kommende sæson igen spiller i landets bedste række. Daniel Svensson skal dog ikke beskæftige sig med denne afdeling af klubben.

Håndboldsæsonen begynder i slutningen af august måned.