Håndbold

Klavs Bruuns landshold går glip af vigtige VM-testkampe

Det danske kvindelandshold i håndbold kommer ikke til at spille testkampe på dansk grund forud for VM i Japan.

Danmarks kvindelige landsholdsspillere i håndbold kan godt indstille sig på at skulle træne og kun træne i den sidste uge af september, hvor de møder ind i landsholdslejren.

Holdet skulle efter planen have spillet to VM-testkampe mod Angola 28. og 29. september, men afrikanerne har meldt afbud, da de skal deltage i en indledende OL-kvalifikation, og derfor bliver kampene ikke til noget.

Dermed får kvindelandsholdet ingen testkampe på dansk grund, inden det rejser til Japan, hvor VM spilles til december.

Afbuddet fra Angola ærgrer naturligvis sportschefen i Dansk Håndbold Forbund (DHF), men han er alligevel fortrøstningsfuld på landsholdets vegne.

- Jeg har en landstræner, som siger, at vi nok skal få noget godt ud af den her samling. Det giver modsat god mulighed for at træne. Vi kan indkalde lidt flere spillere og få nogle gode interne træningskampe, siger Morten Henriksen til TV 2 SPORT.

Kan ikke finde ny modstander, der har sportslig værdi

Danmark havde muligheden for at deltage i en træningsturnering i Norge i den sidste weekend af september, men takkede nej, da Angola-kampene stadig var aktuelle.

Den nye situation får dog ikke Morten Henriksen til at fortryde, at DHF sagde nej til invitationen fra nordmændene.

- Her er der to parter, jeg lytter til. Først og fremmest min landstræner (Klavs Bruun Jørgensen), som har nogle ønsker, og dernæst har vi også nogle kommercielle aftaler, som vi skal prøve at efterleve.

- Opgaven var her at prøve at finde en landskamp på dansk grund. Det, vi så kan finde, viser sig at være så langt ude, så det ikke har sportslig værdi, og så vil vi hellere tage en samling uden en kamp.

Det danske kvindelandshold rejser til Japan 22. november efter en kort samling i København. DHF har endnu ikke testkampe på plads efter ankomsten.

VM begynder 30. november, og Danmark møder Australien samme dag.

Foruden Australien er Danmark i gruppe med Frankrig, Tyskland, Sydkorea og Brasilien.