Håndbold

Hovedskade holder Aalborg-stjerne ude af sæsonstarten

Ómar Ingi Magnússon kæmper stadig med den hovedskade, der holdt ham ude af DM-finalerne. Aalborg må formentlig undvære ham i sæsonstarten.

Aalborg Håndbold måtte tilbage i juni se bort fra stjernespilleren Ómar Ingi Magnússon i DM-finalerne mod GOG.

Islændingen havde pådraget sig en hovedskade, og det er selvsamme skade, som fortsat holder ham på sidelinjen og med al sandsynlighed kommer til at koste ham sæsonstarten om under tre uger.

Det siger DM-guldvindernes direktør, Jan Larsen, til TV 2 SPORT.

- Det går langsomt set ud fra både hans og vores synspunkt. Vi er nødt til at tage det i små skridt, for det er jo en alvorlig skade. Det går fremad, men stille og roligt.

Når han at blive klar til sæsonpræmieren?

- Nej, det er nok for optimistisk at tro på lige nu. Der er et stykke vej til, at han er helt klar inde på håndboldbanen. Det vil i hvert fald være meget overraskende, hvis han skulle nå det. Der er jo kun tre uger til, og det er ikke realistisk at tro på, at han er klar til det, siger Jan Larsen.

Da det blev meldt ud, at Ómar Ingi Magnússon ikke kunne spille finalerne i juni, forlød det, at der var symptomer på en mindre hjernerystelse. Han er begyndt på genoptræningen, men det er fortsat tidligt i forløbet.

- Han er i gang med det, man starter med. Han er kommet i gang med at cykle og småløbe lidt for at se, hvordan han reagerer, når han får pulsen lidt op. Det er jo der, hvor der tit er udslag, og man kan få ondt i hovedet. Det er der, han er lige nu. Man kan godt sige, at der er et stykke vej til håndboldbanen endnu.

Har bitre erfaringer fra tidligere tilfælde

Det er ikke først gang, at Aalborg-spillere er blevet ramt af hovedskader. Målmanden Søren Westphal har siddet ude med en hjernerystelse i et halvandet år.

Og derfor er de også ekstra forsigtige med Ómar Ingi Magnússon.

- Vi har desværre erfaringer fra os selv med Søren Westphal og andre, og derfor har vi også stor, stor respekt for det her, og vi kan ikke tage nogle chancer med Omars helbred, og det er han heller ikke selv interesseret i, siger Jan Larsen.

22-årige Magnússon var i sidste sæson Aalborgs topscorer med 169 mål, hvor han også bidrog med 140 målgivende afleveringer - klart flest i hele ligaen. Jan Larsen ærgrer sig da også over, at han ikke er til rådighed, når sæsonen begynder den 23. august med en pokalkamp mod KIF Kolding.

- Det er brandærgerligt, for alle ved, at Omar er en fantastisk håndboldspiller, og vi kommer til at mangle ham, siger Jan Larsen, der pointerer, at de ikke kun er afhængige af én spiller.

Aalborg skal også spille Super Cup mod GOG inden den første ligakamp mod Nordsjælland den 30. august.