Håndbold

Pytlick spår stærkere russisk landshold uden Trefilov

Ifølge Odense Håndbolds cheftræner, Jan Pytlick, er Evgeny Trefilov glad for at være stoppet som landstræner.

Det er et blandet aftryk, som Evgeny Trefilov efterlader på det russiske kvindelandshold i håndbold.

På den ene side står han med en OL-guldmedalje samt fire VM-titler, men på den anden side var han inde i en periode, hvor han ikke fik det optimale ud af sine verdensstjerner.

Det mener den tidligere danske kvindelandstræner, Jan Pytlick, som nåede at stå over for temperamentsfulde Trefilov mange gange på håndboldbanen.

- Der er spillere, som jeg synes er verdensklassespillere, som han ikke har fået noget ud af, og det, tror jeg, simpelthen er, fordi han har været for hård, siger Pytlick til TV 2 SPORT.

Danskeren, som nu er træner for Odense Håndbold, tror i stedet, at landsholdet kommer til at klare sig bedre under den nye landstræner Ambros Martin.

- Han er meget dygtig. Der er ingen tvivl om, at den måde, han spiller håndbold på, passer sindssygt godt til det russiske, så jeg tror, russerne bliver meget stærkere ved, at der kommer en ny mand til roret.

Han er glad for at være stoppet

Jan Pytlick

Glad for beslutningen

Det er ikke helt frivilligt, at 63-årige Trefilov forlader landsholdet.

I foråret var han igennem en hjerteoperation og var tre måneder væk fra jobbet som klubtræner i Kuban Krasnodar. Lægerne anbefalede ham at trappe ned på den krævende trænergerning, og derfor valgte han at tage imod jobbet som vicepræsident i det russiske håndboldforbund.

Pytlick har været i kontakt med Trefilov efter beslutningen og fortæller, at russeren er meget tilfreds.

- Han er glad for at være stoppet. Han har fået sit drømmejob i det russiske håndboldforbund, så han er ganske godt tilfreds, siger Pytlick.

En træner med stor karisma

Selvom der har været mange opsigtsvækkende episoder med Trefilov under kampene, er det primært de gode ting, som Odense-træneren vil mindes Trefilov for.

- Det er en meget stor kapacitet med meget stor karisma. Han har betydet meget for russisk damehåndbold på godt og ondt, fordi der har været mange konflikter omkring hans person. Men jeg synes, han har været rigtig dygtig.

Evgeny Trefilov har været træner på højeste niveau siden 1984. Han overtog kvindelandsholdet første gang i 1993 og har stået i spidsen for dem i fire perioder i samlet 22 år.