Håndbold

Gammel kending skal afløse Ann Grete Nørgaard i Viborg

Som TV 2 SPORT erfarede tidligere onsdag, bliver det landsholdsfløjen Maria Fisker, der afløser Ann Grete Nørgaard i Viborg HK.

Ann Grete Nørgaards forestående udlandseventyr i Rumænien har banet vejen for et comeback i Viborg HK til en gammel kending.

I en pressemeddelelse udsendt onsdag eftermiddag bekræfter håndboldklubben, at den har hentet landsholdsfløjen Maria Fisker i Randers HK.

Tidligere onsdag erfarede TV 2 SPORT, at skiftet var nært forestående. Fisker har spillet i Randers siden 2016, hvor hun vendte hjem efter et etårigt ophold i CSM Bucuresti i Rumænien, hvor hun var med til at vinde Champions League.

- Vi har den seneste uge haft en god dialog med Randers HK og er rigtig glade for, at det er lykkedes at nå til en aftale, der er god for alle parter, siger Viborg HK-direktør Jørgen Hansen i pressemeddelelsen.

- Med AG's skifte til Valcea har vi brug for en fuldgod erstatning, der har samme høje niveau og rutine som AG, og det har vi fundet.

Maria Fisker, der blev gift sidste år og nu hedder Maria Fisker Stokholm, har tre gange tidligere spillet for Viborg - senest fra 2011 til 2015.

Randers i pengenød

Randers HK mangler penge på klubkontoen og skal bruge op mod to millioner kroner mere for at kunne betale løn i hele den kommende sæson.

Så selv om Maria Fisker er en markant profil med Randers-DNA, har kronjyderne ikke set anden udvej end at indkassere en mindre overgangssum fra Viborg for Fisker og - langt væsentligere i det regnestykke - spare fløjens løn i budgettet.

Maria Fisker er noteret for 96 A-landskampe, men har siddet udenfor i over et år med først en korsbåndsskade og siden en graviditet.

Hendes seneste landskamp var en VM-kamp mod Sverige i december 2017.

- Først og fremmest er jeg smigret over stadig at være attraktiv over for så stor en klub som Viborg HK, selv om jeg ikke har spillet kamp i halvandet år. Da det så havde bundfældet sig, begyndte jeg at tænke over, at det egentligt var en virkelig god og unik mulighed for mig at komme tilbage i toppen af dansk håndbold, hvor jeg rigtig gerne vil være, siger Maria Fisker i pressemeddelelsen.

- Jeg har en masse ambitioner og har stadig en masse spilleglæde, der bobler indeni, som jeg glæder mig til at få ud. Jeg glæder mig til at spille kampe igen, og der virker til at være en super god sammensætning i truppen. Det glæder jeg mig til at være en del af.

- Viborg er altid noget helt særligt. Det er en stor traditionsrig klub, og det kan man ikke tage fra dem, selv om det har været nogle hårde år. Jeg har haft nogle virkelig gode oplevelser og store dele af min håndboldopdragelse her, så det er altid specielt at komme tilbage. Så det er fedt, slutter Fisker.

Den nye håndboldsæson på TV 2 SPORT begynder 27. august med den traditionsrige Super Cup - mødet mellem sidste sæsons mesterhold Team Esbjerg og pokalvinderen Nykøbing-Falster.