Trefilov taler om hjertefejl: - Som kinesisk tortur

Evgeny Trefilov, der stoppede som træner for Ruslands håndboldkvinder tidligere i august, blev i februar opereret for en hjertefejl.

Ved et rutinetjek på hospitalet i vinter fik 63-årige Evgeny Trefilov en overraskende besked af lægerne.

Den iltre russer havde levet hele sit liv med en hjertefejl og måtte opereres hurtigt for at sikre, at hovedpulsåren ikke ville springe. Trefilov nåede dog at blive opereret i tide.

- Jeg husker dagen, jeg kom hjem fra hospitalet. Min datter spurgte mig, hvad det var for en lyd, der kom fra mig. Det var den nye hjerteklap. Nogen mennesker bliver sindssyge af den lyd. Det er som kinesisk tortur, siger Evgeny Trefilov if√łlge russiske rsport.ru og fort√¶ller, om en voldsom episode efter operationen.

- Af en eller anden grund efter operationen havde jeg lyst til at leve. Selvom sygeplejerskerne på skadestuen sagde, at jeg havde spurgt efter en pistol til at skyde mig selv.

Stoppet som landstræner

Russeren oplevede flere komplikationer ovenpå operationen, men han glæder sig over, at hjertefejlen blev opdaget i tide.

- P√• den anden side, hvor lang tid kunne jeg leve uden en operation? Ingen ved det. Det er skr√¶mmende. Du ser dig selv som en rask person, og pludselig har du udsigt til at blive invalid, tilf√łjer russeren.

Hjerteoperationen fik de russiske l√¶ger til at anbefale Evgeny Trefilov at stoppe som russisk landstr√¶ner. En anbefaling, han har valgt at f√łlge.

Den nu tidligere russiske landstræner er i stedet tiltrådt som vicepræsident i det russiske håndboldforbund. I stedet overtager spanske Ambros Martín posten som landstræner.

Evgeny Trefilov nåede at vinde VM-guld fire gange med de russiske kvinder samt OL-guld for tre år siden i Rio de Janeiro.