Håndbold

Ajax København er skrevet på DHF’s sorte liste

Førstedivisionsklubben Ajax København forventer snart at kunne skrive kontrakter med spillere igen.

Opdateret: Mandag eftermiddag har Ajax København sendt budget til godkendelse hos DHF, oplyser de til TV 2 SPORT.

Københavns største herrehåndboldklub må ikke skrive kontrakter med spillere i øjeblikket.

Kort før sæsonstarten i første division er Ajax København nemlig havnet på Dansk Håndbold Forbunds (DHF) sorte liste, fordi de ikke har kunnet præsentere et tilfredsstillende regnskab. Ifølge klubbens nye direktør, Daniel Svensson, er dette dog naturligt og forventet.

- Det er selvfølgelig beklageligt, siger Daniel Svensson til TV 2 SPORT og uddyber:

- Men det er egentlig ikke så farligt igen. Det er noget, som klubben har informeret mig om tidligere. Vi har haft en aftale om, at vi ville bruge lidt længere tid på at lande budgettet. Det er sket som resultat af en omstrukturering.

Ajax København har brugt sommerferien på at ansætte en ny cheftræner og ny direktør i form af henholdsvis Lars Nedergaard og netop Daniel Svensson.

Har sendt budget til DHF

Den nye direktør i hovedstadsklubben fortæller, at de regner med og håber på allerede at komme væk fra den kedelige liste i denne uge.

Mandag eftermiddag har de således sendt et budget til godkendelse hos DHF.

- Selvfølgelig er det ikke optimalt, og sådan skal det heller ikke været i fremtiden. Det er også en af de ting, som jeg er blevet ansat for. Sådan noget skal ikke ske igen, og det satser vi på at ændre. Der skal være en anden struktur, som jeg vil gå ind at påvirke, så vi kan være på forkant med situationerne.

- Som Københavns største herreklub skal vi ikke være på den sorte liste. Det giver bare et dumt stempel, som vi ikke ønsker at have, siger Svensson

Har kontrakter liggende klar

Hovedstadsklubben indleder sæsonen den 31. august med hjemmekamp mod Skive, og derfor er vigtigheden af at komme væk fra den sorte liste inden stor.

Den nye direktør har nemlig ikke holdet helt på plads endnu.

- Vi har kontrakter liggende, som vi er i gang med at arbejde på, og som skal nå at være klar til sæsonstart. Det er vigtigt for det brand, som Ajax København er.

Daniel Svensson skrev en etårig kontrakt med Ajax denne sommer.

Ajax Københavns damehold er ikke på den sorte liste.