Håndbold

'En af verdens bedste' er alvorligt skadet

Daria Dmitrieva er en bærende spiller på både klub- og landshold. Nu er hun ude i mindst otte måneder med en overrevet akillessene.

Russisk håndbold mister en af sine helt store profiler i størstedelen af denne sæson. Lørdag rev Daria Dmitrieva rev sin akillessene over i en optaktskamp mod Team Esbjerg på dansk jord.

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard ærgrer sig over den slemme skade.

- I min bog er det en spiller, der er blandt de fem bedste i verden. Det er en af verdens bedste playmakere, og det er trist for håndbolden, fordi det er en vildt dygtig spiller, siger Bent Nyegaard.

Dmitrieva var en af Ruslands mest markante profiler ved sidste års EM. Her nåede russerne helt til finalen, inden de tabte til Frankrig.

Til dette års VM er hun nu definitivt ude, og det kan koste en medalje.

- Det er et smerteligt tab for det russiske landshold. De har mange dygtige spiller, men Dmitrieva er ekstraordinært dygtig, siger Bent Nyegaard

Dansk træner begræder skade

Daria Dmitrieva var også udset til at få en nøglerolle på klubplan. Hun skulle være profilen i sin nye klub CSKA Moskva, som er stiftet op til denne sæson.

Her var målsætningen en placering blandt medaljetagerne i første sæson, men den kan nu blive svær at indfri. Det fortæller holdets danske træner Jan Leslie.

- Hun er vores helt store stjerne og den, som holdet skulle bygges op omkring, så det er selvfølgelig et kæmpe slag for os, at hun får sådan en alvorlig skade.

- Jeg er selvfølgelig mest trist på hendes vegne, men det er klart, at det også får nogle konsekvenser for os som hold, siger Jan Leslie til TV 2 SPORT.

Håber på flere nye spillere

Skaden er så ny, så Leslie har ikke fået dannet sig et overblik over holdets situation endnu. Et hold der består af 20 spillere, som tørnede ud for andre klubber sidste sæson.

Men måske endnu flere kan komme til efter Dmitrievas skade. Leslie vil nemlig ikke udelukke, at klubben kommer til at hente flere nye spillere.

- Det bliver umuligt at erstatte hende med den nuværende spillertrup, så jeg håber, at vi i løbet af de næste dage kan få gjort noget, der gør, at vi kan have drømmen om at ende i toppen, siger Jan Leslie.

Daria Dmitrieva er ikke den eneste langtidsskadede CSKA-spiller. Jan Leslie fortæller, at højrebacken Ekaterina Bobina udgik af sæsonens første træning med en korsbåndsskade.