Håndbold

Ajax København pillet af den sorte liste

1. divisionsklubben er igen klar til at skrive kontrakter, efter DHF tirsdag godkendte klubbens budget for den kommende sæson.

Mandag kom det frem, at 1. divisionsklubben Ajax København var kommet i bad standing hos Dansk Håndbold Forbund.

Klubben røg nemlig på den sorte liste hos forbundet, fordi de ikke kunne præsentere et godkendt regnskab.

Men nu er det fikset. Ajax Københavns budget er godkendt, og klubben kan igen tegne kontrakter.

- Det betyder rigtig meget, at vi som organisation, også for mig i spidsen, at jeg kan gå ind og lave nogle aftaler med nogle af de spillere, som jeg rent faktisk har kigget på og snakket med, siger klubbens direktør, Daniel Svensson, til TV 2 SPORT.

- Der er mere ro til at koncentrere os om nogle af de andre ting, som at få styr på programmet i 1. division og gå mod at få den her topplacering i år, der kan være med til at hjælpe med en oprykning.

Direktør: Vi er der, hvor vi skal være

Det var ifølge direktøren noget så simpelt som et for sent afleveret regnskab, der sendte traditionsklubben på den sorte liste.

- Vi var for sent på den og havde nogle omstruktureringerne omkring vores organisation, og jeg kom ind lidt sent, der lige gjorde, vi lige skulle have lidt mere tid til at lave budgettet. Så egentlig var det kalkuleret, men ikke godt nok.

- Jeg var informeret om, at det var sådan, det skulle være, og Ajax som forening vidste det også godt. Så der var egentlig tråd i det hele vejen. Det viser også bare lidt, at når vi har fået det på plads i dag, og det er blevet godkendt af DHF, og vi har rettighed til at tegne kontrakter, så er vi, hvor vi skal være, siger han.

Der er ikke noget at være urolig for

Daniel Svensson, direktør Ajax København

Men det betød ikke, at den nye direktør slap for at måtte ud med brandslukkeren og sørge for at berolige de forskellige parter, der er væsentlige, når man driver en håndboldklub.

- Vi har selvfølgelig haft fat i drengene i truppen og beroliget dem - og moderklubben også og beroliget bestyrelsen. Det er stille og roligt. Vi har også fået snakket med nogle af vores sponsorer og sagt, at det er sådan, den lå lige nu her, men der er ikke noget at være urolig for, forklarer Daniel Svensson.

Nu er fokus så rykket på at forstærke truppen, så de kan være med til at præge toppen i landets næstbedste række og arbejde mod målsætningen om en oprykning.