Håndbold

Ajax København forstærker truppen, efter de blev pillet af sort liste

1. divisionsklubben har skrevet kontrakt med Brandur Halgirsson og Adrian Birkenheuer. Begge spillere har fået en toårig kontrakt.

Tirsdag måtte Ajax København igen tegne nye kontrakter, efter de blev pillet af den sorte liste.

Og onsdag fortæller hovedstadsklubben så til TV 2 SPORT, at de har hentet to nye ansigter. Det drejer sig om den 20-årige færøske landsholdsspiller Brandur Halgirsson og den 24-årige franske målmand Adrian Birkenheuer.

Halgirsson, som har haft noget af sin håndboldopdragelse i Flensburg-Handewitt, har spillet 60 ungdomslandskampe og seks A-landsholdskampe.

Klubbens nye direktør, Daniel Svensson, har derfor store forventninger til den unge spiller.

- Han er selvfølgelig en spiller, der er i udvikling, men som allerede nu viser et lovende potentiale og som kan gå ind og forstærke vores trup, siger han.

Den franske Birkenheuer har tidligere spillet i Bergischer i Bundesligaen og TV 1893 Neuhausen i 2. Bundesliga. Svensson beskriver ham som en spændende spiller, der godt kan gå hen og blive en profil i 1. division.

Vil tilbage til toppen

Ajax København har tidligere været med helt fremme. Klubbens herrehold har en flot forhistorie, der tæller hele ni danske mesterskaber. Det seneste dog helt tilbage i 1964.

De nye handler er et led i klubbens målsætning om at komme tilbage i herrernes håndboldliga.

- Det her er et godt signal at sende. Vi har en plan om langsomt at arbejde os tilbage i toppen af dansk håndbold og få herrehåndbolden i København tilbage, hvor den hører til. For som jeg ser det, så skal København have et hold i landets bedre række, siger Svensson.

1. Division bliver skudt i gang i næste uge, hvor Ajax København i første kamp får besøg af Skive.