Håndbold

Stjerne kan være tabt for skadesramt norsk landshold

Veronica Kristiansen risikerer at blive den næste i rækken af norske landsholdsprofiler, der må vinke farvel til VM i Japan.

Skaderne hagler ned over Norges håndboldkvinder forud for årets VM-slutrunde.

Tidligere er flere profiler blevet meldt ude af VM, og nu kan profilen Veronica Kristiansen også være tabt for de forsvarende VM-sølvvindere.

Den tidligere FC Midtjylland-stjerne og nuværende Győr-spiller døjede i sidste sæson med lyskeproblemer, men valgte alligevel at spille sæsonen færdig.

Det sikrede hende en sejr i Champions League, men det betyder også, at hun er i fare for at misse årets VM-slutrunde, der spilles i Japan til december.

- Hun begyndte for tidligt, har fået et tilbagefald og er ude igen. Vi ved ikke hvor længe. Der er stadig tid, men alt er usikkert. Lige nu er Veronica meget langt væk, siger den norske landstræner Thorir Hergeirsson til avisen VG.

Flere ude, flere tvivlsomme

Landstræneren må med sikkerhed se bort fra årets spiller i Norge, Henny Reistad, der for nyligt er blevet opereret for en diskusprolaps.

Også Katrine Lunde og Kari Aalvik Grimsbø har meldt fra med knæskader, ligesom Amanda Kurtovic og Stine Skogrand er tvivlsomme til VM.

Til gengæld kan nordmændende glæde sig over, at Herning-Ikast-spilleren Helene Fauske er på vej tilbage, efter den skade hun pådrog sig i sidste års slutspil.

De norske kvinder tager til Japan 19. november, hvor de holder træningslejr inden VM, der spilles fra 30. november til 15. december.