Håndbold

Skadet TTH-talent har 'minimal chance' for at vende tilbage

Jeppe Hauskov har fået ophævet sin kontrakt med TTH Holstebro som følge af omfattende rygproblemer, der nu kræver en karrieretruende operation.

TTH Holstebros fløjtalent Jeppe Hauskov har ikke spillet håndbold i 16 måneder, og nu er det slet ikke sikkert, at han kommer til at spille professionel håndbold igen.

Den 20-årige spiller har så store problemer med ryggen, at han sammen med læger og fysioterapeuter har besluttet at gennemgå en større operation, der holder ham helt væk fra håndbolden på ubestemt tid.

- Chancen for, at jeg kommer til at spille professionelt igen, er minimal. Når man får en så omfattende operation, er det sjældent, at man kan vende tilbage til tophåndbold igen. Det er simpelthen ikke muligt at opretholde det samme fysiske niveau, og derfor er det højst sandsynligt slut med håndbold på topniveau.

- Det giver en blandet følelse i kroppen, for naturligvis er jeg meget ked af det, men jeg er på en måde også lettet over det. Nu ved jeg, at jeg bliver smertefri, siger Jeppe Hauskov i en pressemeddelelse fra klubben, hvor han også forklarer, hvilke udfordringer, han kæmper med:

- Der er ikke en enkelt diagnose for min skade. Der er både tale om en diskusprolaps, et brud i ryggen og en nerve, der sidder i klemme, hvilket har en direkte effekt på mit højre ben. Nerven, som sidder i klemme, gør, at jeg ikke kan gå en kilometer, uden det kan mærkes i benet, og når jeg forsøger at lave et hopskud, så har jeg ingen kræft eller føling med benet.

Jeppe Hauskov slog for alvor igennem for TTH i efteråret 2017, hvor han scorede ti mål på ti forsøg mod Skjern i kvartfinalen i pokalturneringen.

Grundet de dystre fremtidsudsigter er Hauskov og TTH blevet enige om at ophæve kontrakten, men klubben vil fortsat bistå med hjælp til genoptræning.

- Det er utrolig synd for Jeppe, og hans situation berører os alle rigtig dybt. Det er en af vores lokale Made In Holstebro talenter, som vi i øjeblikket må sige farvel til på den værst tænkelige måde. Vi vil hjælpe Jeppe på alle de måder, vi kan, således at han kan komme tilbage til en normal hverdag – og måske på sigt finde tilbage til håndboldbanen, siger TTH-direktør John Mikkelsen.

Jeppe Hauskov opnåede 35 officielle A-kampe for TTH Holstebro.