Håndbold

Skaden er bekræftet: Nora Mørk ude i op til et år

Nora Mørk er blevet skadet igen. Det blev bekræftet onsdag, hvor meldingen lyder på, at hun kan være ude i op til et år.

Nora Mørk var endelig tilbage på banen, da hendes nye hold, CSM Bucuresti, mødte SCM Râmnicu Vâlcea i den rumænske Super Cup-finale søndag.

Højrebacken ødelagde sit korsbånd i en klubkamp februar sidste år, og det har holdt hende af banen lige siden. Søndag var hun så tilbage, men glæden blev kortvarig. Ved stillingen 16-14 Vâlcea forsøgte Mørk at gå forbi danske Ann Grete Nørgaard i forsvaret.

Mørk vred om, gik i gulvet, tog sig til knæet og måtte bæres af banen. På sidelinjen blev hun undersøgt af Bucurestis medicinske stab.

Efter yderligere undersøgelser mandag kom det frem, at hun skulle opereres. Det bliver bekræftet, at den norske landsholdslæge onsdag.

- Det er bekræftet, at det forreste korsbånd i venstre knæ er røget. Det er en vældig kedelig nyhed at få - specielt for Nora. Det vil tage virka 9-12 måneder, før hun kommer tilbage på banen, siger landsholdslæge for de norske håndboldkvinder, Anne Froholdt, til handball.no

Nordmanden selv begræder sin nye skade og tidspunktet.

- Jeg kan ikke tro, at jeg har så meget uheld. Jeg er så ked af det her uheld, efter alt gik så godt, og jeg var i god form. Jeg ærgrer mig over, at jeg ikke kan være sammen med pigerne i det næste stykke tid. Jeg ville virkelig gerne hjælpe dem og spille med holdet, siger Nora Mørk.

Norsk landshold ramt af flere skader

Nordmandens holdkammerater var særdeles ramte, da Nora Mørk blev båret af banen.

- Jeg ville gerne kunne sige, at alle er friske og raske, men det kan jeg desværre ikke sige. Jeg ved ikke, hvad der skete med Nora, men jeg så hende med tårer i øjnene. Jeg håber og beder til, at det ikke er noget alvorligt, siger Crina Pintea ifølge den rumænske side Gazeta Sporturilor.

Nora Mørks skade rammer ikke kun det rumænske storhold. Det norske landshold er også ramt af skader, hvor både Katrine Lunde, Kerstin Boge Solås og Kari Aalvik Grimsbø allerede er meldt ude af VM i december med en skade.

Veronica Kristiansen, Henny Reistad og Amanda Kurtovic er ligeledes tvivlsomme.