Håndbold

Stjerne vil genfinde håndboldglæden i Danmark: - Har været mega hårdt

Nycke Groot spiller de næste to sæsoner for Odense Håndbold. Her håber hun at vinde titler, men det kommer i første række at genopdage spilleglæden.

Håndboldsæsonen går i gang, når Esbjerg og Nykøbing-Falster tørner sammen i Super Cuppen tirsdag aften. Se med på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Den 31-årige hollænder Nycke Groot har mange gange jublet over medaljer ved både VM, EM, DM, Champions League og flere andre turneringer.

Men selv om smilet har været stort på medaljeskamlen, har alt ikke været lutter lykke bag ved smilehullerne de seneste år.

Netop det har været en vigtig faktor for, at hun i sommer skiftede til Odense Håndbold og dermed tilbage til dansk håndbold, hvor hun spillede i årene 2006-2015.

- I bund og grund har håndbold jo altid været det vigtigste. Men jeg håber, at jeg kan få lidt mere glæde tilbage i at spille håndbold. Ikke kun se det som et arbejde eller som et sted, hvor jeg kan nå nogle mål, siger Nycke Groot til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Jeg synes, jeg har haft meget fokus på at opnå mine mål og mine drømme, og jeg er gået langt for at opnå det.

Jeg har haft så meget ondt i min krop, at man til hver træning virkelig bare skulle tage sig sammen til at skulle overleve

Nycke Groot, håndboldspiller

Nycke Groot har blandt andet vundet Champions League tre gange, mens hun også har hentet sølv og bronze ved både VM og EM.

Men de mange triumfer på cv’et har krævet meget af hollænderen.

- Det har været mega hårdt. Selvfølgelig har det været sygt fedt, og jeg har været så stolt over de ting, jeg har opnået. Men det har virkelig også været en hård vej dertil, forklarer den hollandske bagspiller.

Skulle bare overleve træningen

I 2015 skiftede Nycke Groot til ungarske Györ efter ni år i Danmark. I sine fire sæsoner i Ungarn har hun vundet fire mesterskaber, tre pokaltitler og tre Champions League-titler.

Men det har tæret på hollænderens fysik, at hun udover at tørne ud i den ungarske liga også både har været på landsholdet og spillet Champions League.

- Jeg har haft så meget ondt i min krop, at man til hver træning virkelig bare skulle tage sig sammen til at skulle overleve og virkelig tænke: ”Okay, halvanden time, det overlever du – det kan du”.

- Når man har det sådan næsten hver dag, tror jeg bare ikke, det er en særlig god følelse at have. Det har jeg manglet; at kunne tage til træning og glæde sig over at skulle træne, fortæller Nycke Groot.

Tilbage i januar stoppede hun på landsholdet for at passe på sin krop, og sidenhen underskrev hun en toårig kontrakt med Odense Håndbold.

Det føles lidt som mit andet hjem

Nycke Groot, håndboldspiller

Og det er langt fra tilfældigt, at valget faldt på Danmark.

Nycke Groots største triumfer

Triumfer på landsholdet:

 • VM-sølv (2015) og -bronze (2017)
 • EM-sølv (2016) og -bronze (2018)
 • EMs mest værdifulde spiller (2016)

Europæiske gruppespil:

 • Champions League-vinder (2017, 2018, 2019)
 • Den mest værdifulde spiller i Champions League (2017)
 • Champions League-sølv (2016)
 • Vinder af Cup Winners' Cup (2015)

Titler i Danmark:​

 • DM-guld (2013, 2015), -sølv (2014) og -bronze (2012)
 • Dansk pokalmester (2012, 2014)
 • Årets pokalfighter (2010, 2012, 2014)

Titler i Ungarn:

 • Ungarsk mester (2016-2019)
 • Ungarsk pokalmester (2016, 2018. 2019)
 • Årets udenlandske håndboldspiller i Ungarn (2016, 2018)

Glad for at være tilbage i Danmark

Tilbage i 2006 kom den dengang 18-årige Nycke Groot til Danmark for at udfolde sit talent.

Her spillede hun i fem sæsoner i Team Tvis Holstebro, inden hun skiftede til FC Midtjylland, hvor hun var på holdkortet i fire år.

I den tid hentede blev hun både DM og pokalturneringen to gange. Men det er primært forholdene uden for banen, hun hæfter sig ved.

- Det føles lidt som mit andet hjem. Det er svært at forklare, hvad der lige gør, at jeg føler mig så hjemme her.

- Jeg har det bare rigtig godt og synes, det er et dejligt land og mange dejlige mennesker. Jeg har nogle gode veninder herovre og sådan lidt en anden familie, så dem er jeg glade for at kunne se meget igen, lyder det fra den hollandske bagspiller.

Nycke Groot er tiltænkt en stor rolle i Odense Håndbold, der satser på at vinde DM og sikre sig en plads i Champions League.

- Det har set godt ud i opstarten, så hvis vi kan holde fast i det i en hel sæson, så ser det rigtig godt ud. Men det er jo altid svært at vinde DM, så det er hårdt arbejde, der står foran os. Men jeg tror på, at vi kan.

31-årige Nycke Groot og resten af Odense Håndbold åbner ligasæsonen lørdag 31. august mod de forsvarende mestre fra Team Esbjerg – en kamp, du kan se direkte på TV 2 fra klokken 15.50.