Håndbold

Kasper Søndergaard stopper karrieren

Den tidligere landsholdsspiller og mangeårige profil i den danske håndboldliga Kasper Søndergaard har besluttet, at denne sæson bliver hans sidste.

To gange EM-guld, OL-guld, DM-guld, pokaltitler og to gange VM-sølv.

Det er bare toppen af det isbjerg af medaljer, Kasper Søndergaard har skrabet sammen som håndboldspiller.

Men om et lille års tid stopper han indsamlingen. For når denne sæson er overstået, har Kasper Søndergaard spillet sin sidste håndboldkamp.

- Det har været svært, men jeg er helt sikker på, at det er den rigtige beslutning, siger han til TV 2 SPORT.

Søndergaards meritter på A-landsholdet

 • 2 x EM-guld
 • 1 x EM-sølv
 • 1 x OL-guld
 • 2 x VM-sølv
 • 1 x VM-bronze

Og dermed fortæller han også, at mavefornemmelsen omkring beslutningen er god.

- Jeg er meget afklaret i mit valg. Når jeg mærker efter, er tiden inde til at prøve noget nyt til sommer, siger Søndergaard, der har spillet 184 landskampe for Danmark og scoret 395 mål.

Comeback på landsholdet gav OL-guld

Kasper Søndergaard debuterede på landsholdet 22. maj 2004, mens han spillede for Århus GF. Siden spillede han en mere eller mindre vital rolle for Danmark ved samtlige slutrunder mellem 2007 og 2015, inden han sagde stop før EM i Polen i 2016.

Efterfølgende blev han dog overtalt til et comeback, der gav en OL-guldmedalje til samlingen ved OL i Rio 2016, og VM 2017 blev så hans sidste slutrunde for Danmark.

Dermed mangler VM-guldmedaljen fra 2019 i Søndergaards samling, men siden landsholdsstoppet har han fortsat medaljehøsten med klubholdet Skjern, med hvem han vandt DM-guld i 2018.

I Skjern siden 2011

Han har spillet for vestjyderne siden sommeren 2011, hvor han kom til fra KIF Kolding. Og de kommer til at savne ham i Skjern.

- Vi er utrolig stolte over som klub, at Kasper Søndergaard gennem otte år har optrådt i den grønne trøje, siger klubbens bestyrelsesformand, Carsten Thygesen.

Søndergaards pokalskab som Skjern-spiller

 • 1 x DM-guld
 • 2 x DM-sølv
 • 2 x DM-bronze
 • 2 x Pokalguld
 • 1 x Pokalsølv
 • 1 x EHF Cup-bronze
 • 1 x Super Cup-guld
 • 1 x Super Cup-sølv

- Men det er svært og næsten umuligt at forholde sig til et Skjern-hold uden Kasper Søndergaard, så derfor glæder vi os over, at vi fortsat kan disponere over ham til den kommende sæson.

Vigtigt for Søndergaard at få meldt ud

Udmeldingen om, at den igangværende sæson også bliver den sidste for Søndergaard, var vigtig for hovedpersonen at få klaret, inden det for alvor går løs med de vigtige kampe om de sidste medaljer til bunken.

- Jeg har brug for at få det ud af verden, så jeg kan fokusere på den kommende sæson, siger han og understreger, at han stadig har både lysten og motivationen.

Og det selvom skader og for ham usædvanligt meget tid på bænken har præget den seneste sæson.

- Jeg er skadesfri og topmotiveret. Det kan lyde helt absurd, at jeg selv siger nej tak til Danmarks bedste arbejdsplads. Men jeg vil hellere tage beslutningen selv, før nogen fortæller mig, at tiden er inde, siger spilleren.

Kasper Søndergaard endte i sidste sæson, hvor Skjern vandt bronzemedaljer, som andetvalg på holdets højrebackplads bag norske Eivind Tangen. I sommerpausen har Skjern Håndbold dog skiftet ud på trænerbænken, således at islandske Patrekur Johannesson og hans assistent Claus Hansen blander kortene på ny til denne sæson.

Skjern Håndbold og Kasper Søndergaard åbner Herre Håndbold Ligaen på udebane mod SønderjyskE. Det er tirsdag 3. september, og du kan se kampen direkte på TV 2 SPORT fra klokken 19.30.