Håndboldmestre indleder sæsonen med klar sejr

Aalborg Håndbold løb fra de nordsjællandske gæster i sæsonpremieren i herrernes håndboldliga.

Det danske mesterhold Aalborg Håndbold fortsætter den nye sæson, hvor man slap i den gamle.

Tirsdag vandt nordjyderne Super Cuppen, og fredag fik holdet en planmæssig start på Herre Håndbold Ligaen ved at besejre Nordsjælland Håndbold hjemme i Aalborg.

34-25 blev sejrscifrene i en kamp, hvor Aalborg tog kontrollen efter en nordsjællandsk 11-9-føring i første halvleg.

To scoringer af landsholdsspilleren Henrik Møllgaard bragte Aalborg op på 11-11, og kort efter bragte Mark Strandgaard hjemmeholdet foran med et kontramål.

Nordsjælland strittede dog fortsat imod og kom foran 16-15, men ved halvtid havde mestrene tilbageerobret føringen med 18-17.

Efter pausen fjernede Aalborg hurtigt al tvivl om udfaldet. Holdet vandt de første seks minutter med 5-1 og bragte sig dermed på 23-18.

Mod slutningen af kampen blev nordsjællænderne løbet over ende, og det endte med en klar favoritsejr til de regerende mestre.

Mere spænding var der i fredagens anden kamp i herreligaen, hvor Lemvig-Thyborøn havde besøg af Ribe-Esbjerg, der vandt 26-23.

Gæsterne fra det sydvestlige Jylland førte gennem det meste af første halvleg, men efter pausen tippede initiativet over til hjemmeholdet.

Midtvejs i halvlegen var Lemvig-Thyborøn pludselig foran med tre mål, og med mindre end fem minutter igen var stillingen 23-21.

Men så holdt hjemmeholdet helt op med at lave mål, og efter fem scoringer på stribe kunne Ribe-Esbjerg rejse hjem med de to point.