Håndbold

DHF-sportschef: - Var det sket i landsholdsregi, var det kun sket én gang

Efter timeout-balladen fredag aften i Nykøbing skal DHF se sig selv i spejlet, siger sportschef Morten Henriksen.

Det skabte mange reaktioner, da København Håndbold fredag aften valgte at bruge den nyindførte timeout-knap, mens Nykøbing F. Håndboldklub (NFH) var i boldbesiddelse med fire sekunder tilbage.

Claus Mogensen valgte at få holdets fysioterapeut til at tage en timeout for selv at undgå en straf.

København Håndbolds cheftræner, Claus Mogensen, bekræftede efter kampen, at regelovertrædelsen skete med fuldt overlæg, hvilket var til stor foragt for NFH’s cheftræner, Jakob Larsen, der efter kampen kaldte hændelsen for så usportsligt, som noget kan være.

Den holdning deler Morten Henriksen, der lørdag talte med TV 2 SPORT om den omdiskuterede episode.

- Jeg synes, det er ærgerligt. Jeg ville gerne have, at vi var sådan nogen situationer foruden. Og der skal ikke være tvivl om, at var det sket i mit regi i forhold til landstrænere, så var det nok kun sket én gang, siger DHF-sportschefen.

Problematikken har lydt på, at København Håndbold ikke decideret har overtrådt et regelsæt, men blot har udnyttet et hul i reglerne på meget usportslig manér.

- Min grænse er nået her. Jeg synes ikke, det klæder håndboldsporten, at vi skal opleve det her. Men vi skal selvfølgelig også se os selv i spejlet i DHF og anerkende, at der her er nogle regler, som jo egentlig er der, fordi der er en straf. Men man kan jo så diskutere, om den her straf er hård nok.

Jeg håber, han bliver klogere, som timerne og dagene går

Bent Nyegaard, TV 2 SPORTs håndboldekspert

Straffen for at foretage en 'ulovlig' timeout er et straffekast til modstanderholdet. Det fik NFH, hvilket de scorede på, og dermed tog sejren 28-26.

Straffen skal genovervejes

Selvom det ikke er Morten Henriksen afdeling at vurdere ligaens reglement, mener han, at man bør overveje straffen for en overtrædelse som denne.

- Der er jo ikke nogen tvivl om, at er konsekvensen hård nok, så gør man det jo ikke. Så der skal måske kigges på strafudmålingen, siger Morten Henriksen.

Han foreslår også, at man kan gå andre veje og gå tilbage til de gamle timeout-regler, men at det ville ærgre ham.

Imod al sund fornuft

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver dog ikke meget for præmissen om, at reglerne skal ændres på baggrund af sådan en episode.

- Jeg bliver forarget. Og jeg bliver også ked af det. Du kan opfinde nok så mange regler, men hvis ikke der er noget moral og etik om, hvordan vi generelt opfører os i forbindelse med noget så simpelt som at afvikle en håndboldkamp, så ender det i sådan noget skuddermudder, som det jeg så i går aftes (fredag, red.), siger Bent Nyegaard.

- Jeg er fuldstændig ligeglad med, om det her er inden for regelsættet. Det her er imod al sund fornuft, moral og etik. Jeg fatter det simpelthen ikke. At bede en fysioterapeut om at trykke på en knap for ikke selv at blive straffet, det ligner ikke Claus Mogensen, og jeg håber, han bliver klogere, som timerne og dagene går, siger Nyegaard.

København Håndbolds fysioterapeut er efter episoden blevet indberettet til Dansk Håndbold Forbunds disciplinærudvalg.