Håndbold

Kritiseret timeout-regel kan tidligst ændres fra næste sæson

Det er slet ikke muligt at ændre på reglerne for brug af den nye timeout-knap, mens en sæson er i gang.

Dansk Håndbold Forbund (DHF) har nu åbnet en disciplinærsag mod København Håndbold efter fredagens dramatiske og omdiskuterede afslutning af udekampen mod Nykøbing Falster.

Men selv om flere henover weekenden har talt for at se nærmere på reglerne, fordi København i kampens sidste sekunder trykkede på timeout-knappen i et desperat forsøg på at få fat i bolden, så bliver reglerne ikke ændret.

I hvert fald ikke i denne sæson.

I DHF's Love paragraf 17 står der nemlig:

- Der kan ikke ændres i turneringsreglement og propositioner for turneringer under en løbende turnering med virkning for denne. En turneringssæson defineres som løbende fra 1. juli til 30. juni.

Dansk Håndbold Forbunds administration bekræfter over for TV 2 SPORT, at DHF's love forhindrer en justering af reglerne, nu hvor turneringen er gået i gang.

Den elektroniske timeout-knap blev indført i dansk håndbold op til denne sæson og har afløst de laminerede timeout-kort, som tidligere blev brugt.

Tidligere var det kampens observatør, der skulle fløjte og på den måde stoppe tiden, når en træner tog timeout. Nu stopper tiden på haluret automatisk, så snart der bliver trykket på timeout-knappen.

København Håndbolds cheftræner, Claus Mogensen, har siden fredagens kamp på Falster bekræftet, at det var med fuldt overlæg, at han bad klubbens fysioterapeut om at trykke på timeout-knappen, selv om hans hold ikke havde bolden - og altså dermed slet ikke kunne tage timeout.

Trykket betød straffekast til Nykøbing Falster, som reglerne foreskriver, og blåt kort til fysioterapeuten.

- Vi så det som den eneste udvej for at få fat i bolden, siger Claus Mogensen til TV 2 SPORT.

Hans håb var, at Nykøbing Falster ville brænde straffekastet - og at København så ville have nogle få vitale sekunders mulighed for at jagte en udligning.

Nykøbing Falster scorede dog på straffekastet og vandt kampen 28-26, mens København Håndbold nu risikerer en straf fra disciplinærudvalget, der i øjeblikket behandler sagen.

Forventningen er, at disciplinærudvalget når at færdigbehandle sagen inden København Håndbolds næste ligakamp, som er tirsdag aften på hjemmebane mod TTH Holstebro