Håndbold

Oprykker skaber sensation mod GOG

Efter en dramatisk afslutning vandt oprykkerne fra Fredericia med tre mål over DM-sølvvinderne.

For knap fire måneder siden stod GOG som tabende DM-finalist efter nederlag til Aalborg.

Mandag aften spillede DM-sølvvinderne så første kamp i den nye sæson, og her blev det til et sensationelt nederlag til oprykkerholdet Fredericia.

Det nye ligahold vandt med 33-30 på hjemmebane efter en dramatisk afgørelse, hvor begge holds trænere tog en challenge, som er blevet indført til denne sæson.

Fredericia 33-30 GOG

  • Fredericias målscorere: Rune Hoyer Schrøder 6, Rasmus Meyer Ejlersen 5, Martin Bisgaard 5, Victor Skillhammar 3, Kristian Stoklund Larsen 3, Jakob Mikkelsen 2, Kasper Young Andersen 2, Jakob Frederiksen 2, Mathias Hedegaard 2, Rune Andersen 2, Nikolaj Vestergaard 1
  • GOG's målscorere: Stig Nilsen 7, Emil Jakobsen 6, Lasse Møller 6, Arnar Arnarsson 3, Josef Pujol 3, Mathias Gidsel 2, Odinn Thor Rikhardsson 1, Emil Lærke 1, Oscar Bergendahl 1
  • Udvisninger: Fredericia 4, GOG 3

Målmand Emil Tellerup spillede en nøglerolle i sejren med sine 13 redninger.

- Det er sygt fedt. Jeg tror aldrig, jeg har spillet foran så mange mennesker i en så relativt stor hal. At vinde på den her måde, hvor det ser lidt kritisk ud til sidst i anden halvleg, er røvfedt. Det er rigtig godt, siger han til TV 2 SPORT.

Mens stemningen var euforisk i Fredericia-lejren, var der stor skuffelse hos GOG.

- Jeg er sindssygt skuffet og frustreret. Vi vil gerne være en del af toppen, og så skal vi tage til Fredericia og vinde sådan en kamp, siger Emil Jakobsen.

- Stor cadeau til Fredericia, men vi dækker nærmest ikke op i dag. Vi lukker 33 mål ind, og det er slet ikke i orden. Vi mangler en masse i forsvaret i dag.

Challenges kort før tid

To challenges fra trænerne spillede en afgørende rolle, da sejrherren skulle findes.

Ved stillingen 31-30 til Fredericia med godt tre minutter tilbage fik GOG tilkendt et straffekast, som Fredericia-træner Jesper Houmark tog en challenge på.

Dommerne så episoden igennem og omstødte kendelsen til et frikast.

GOG formåede ikke at score i angrebet. Fredericia fik dog ikke udnyttet det til at bringe sig foran med to scoringer, men i GOG's efterfølgende angreb tog GOG-træner Nickolej Krickau en challenge i håb om at få et straffekast.

Dommerne skønnede, at der ikke var straffekast, og da Krickau tog sin challenge, da Fredericia var i boldbesiddelse, blev der i stedet tildelt et straffekast til Fredericia.

Straffekastet blev omsat til en tomålsføring, og siden vandt Fredericia altså kampen med 33-30.