Håndbold

Afgørelse i sag om 'usympatisk' og 'usportslig' timeout bliver udskudt

Dansk Håndbold Forbunds disciplinærinstans har brug for mere tid til at behandle København Håndbolds udnyttelse af timeout-knappen.

I denne sæson er en såkaldt timeout-knap blevet indført i de danske håndboldligaer, som holdene skal trykke på, når de ønsker at tage timeout.

Fredag aften blev den brugt af København Håndbold på ulovlig vis, hvor cheftræner Claus Mogensen fik holdets fysioterapeut til at trykke på knappen, mens modstanderne fra Nykøbing Falster var i boldbesiddelse.

I kampen betød overtrædelsen, at modstanderholdet fik tilkendt straffekast, mens fysioterapeuten blev bortvist med blåt kort.

Der er blevet åbnet en sag i Dansk Håndbold Forbunds disciplinærinstans, der kigger nærmere på, om der skal uddeles yderligere straffe.

Har brug for mere tid

København Håndbold spiller tirsdag aften klokken 19 mod TTH Holstebro, men her kommer cheftræneren i hvert fald til at være med på sidelinjen.

- Vi vil gerne gå grundigt til værks og gennemarbejde sagen for at nå frem til den rigtige afgørelse.

Så I når ikke frem til en afgørelse, inden København Håndbolds kamp i aften?

- Nej, det vil vi ikke kunne nå, da vi gerne vil have alle facetterne med. Derfor er afgørelsen udskudt foreløbigt et par dage, siger formand for disciplinærinstansen Jens Bertel Rasmussen til TV 2 SPORT.

I regelsættet fremgår der ingen andre sanktioner, end at modstanderholdet får straffekast, og gerningsmanden bortvises.

Derfor kan kendelsen altså komme til at danne præcedens for eventuelle overtrædelser af samme karakter i fremtiden.

DHF kan ikke i løbet af en sæson ændre i regelsættet.

Vil gøre det igen

Claus Mogensen fortalte efter kampen, at timeouten blev taget med fuldt overlæg og med viden om, hvad konsekvensen ville være i form af straffekast til modstanderen og bortvisning af gerningsmanden.

- Vi så det som den eneste udvej for at få fat i bolden, sagde Claus Mogensen.

Københavnerne var bagud med 27-26 med få sekunder tilbage, da timeouten blev taget. Nykøbing Falster scorede på straffekastet og vandt kampen.

Mogensen tilføjede, at han ikke regner med at udnytte reglen "særlig ofte, men hvis reglen er der, vil jeg stadig have den i baghovedet".

Kritik af Mogensen og regelsættet

Aktionen har medført heftig kritik af såvel Carsten Mogensen som regelsættet.

- Reglen er fuldstændig forkvaklet og forfejlet. Og på en eller anden måde skal der jo bare spilles videre, og så skal der gives blåt kort og en kæmpe bøde bagefter, sagde Nykøbing-træner Jakob Larsen til TV 2 SPORT.

- Vi kunne ikke have fundet på det. Jeg kunne ikke have fundet på det. Den her regel skal laves om så hurtigt som muligt. Det er simpelthen så usportsligt, som noget kan være.

Heller ikke TV 2 SPORTs håndboldredaktør Dan Philipsen var imponeret.

- Han er en af ligaens mest sympatiske trænere, men hans handling fredag aften i Nykøbing var usympatisk. Elitesport handler om at vinde, men uden et minimum af etik og moral har sporten spillet fallit, skrev han i sin klumme.

Han mener ikke, at straffen - i henhold til regelsættet - er nok.

- Giv modstanderen et mål, og lad dem beholde bolden. Så er problemet løst. Eller beslut, at cheftræneren får en lang karantæne - ikke hans stik-i-rend-dreng - hvis nogen igen fristes af at forlade moralens sti.

På det sociale medie Twitter forholder herrelandsholdsspiller Henrik Møllgaard sig også kritisk - men det er udelukkende til regelsættet og ikke Claus Mogensens udnyttelse af dem: