Eggert udgik tidligt med skade: - Så vidste jeg godt, det var slut

Ifølge spillere og ekspert fik det stor betydning for Skjerns præstation mod Sønderjyske, at Anders Eggert blev skadet.

Der var blot spillet syv minutter af Skjern Håndbolds første ligakamp i sæsonen, da Anders Eggert måtte udgå.

Venstrefløjen stod relativt roligt i forsvaret, da han pludselig mærkede noget i sit højre ben. Først troede han, at der ikke var tale om noget alvorligt, så han løb ud til bænken for at få en pause.

Men da han kort efter fik behandling, kunne han godt mærke, det var noget mere alvorligt, og som vise sig at holde ham ude resten af kampen.

- Jeg kunne hurtigt mærke, jeg ikke kunne bevæge mig. Og den sad relativ tæt på lysken, så jeg ikke kunne rotere med overkroppen. Så vidste jeg godt, det var slut, fortæller han til TV 2 SPORT.

Skjern-spillere har tidligere døjet med forstrækninger i karrieren. Ved sådan en skade ved han, at han skal holde en pause på cirka tre-fire uger. Denne skade føles dog anderledes.

- Jeg lidt i tvivl om, hvad det er. Jeg håber, det bare er en form for krampe, eller at musklen er spændt op på en eller anden måde, så vi kan få den til at falde igen, siger han.

Påvirket af Eggerts skade

Fraværet af den tidligere landsholdsspiller skulle få alvorlige følger for sidste sæsons DM-bronzevindere.

Backupspilleren på venstre fløj Bjarke Christensen var ikke med til opgøret på grund af en skade, så Eggert var den eneste raskmeldte på sin position.

Skaden til ham betød, at den unge islandske spiller Elvar Örn Jonsson fik chancen. Den greb han på ingen måde, da han brændte alle sine seks skud.

Der er ingen tvivl om det blev rigtig dyrt, at vi begge var skadet

Anders Eggert

Holdet forsøgte undervejs også at prøve Thomas Mogensen af på fløjen uden held.

- Jeg er mega frustreret. Vi bliver rigtig ramt af Eggerts skade så tidligt i kampen, og især når Bjarke ikke er med.

- Det giver bare en anden rytme, når man står ude på venstre fløj, og man ikke føler sig sikker i at få bolden, og de skubber forsvaret over og gør det sværere for os, lød den umiddelbare reaktion fra Mogensen efter kampen.

For stort et pres

SønderjyskeE udnyttede Skjerns svage punkt, og det var en stor årsag til, at midtjyderne gik fra en føring i første halvleg til overraskende at tabe kampen, mener TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Skjern faldt en del i det generelle spil, og det har noget at gøre med, at Anders Eggert gik ud, imens Bjarke Christensen er skadet. Så de har ikke nogen venstrefløj – jo, de brugte Elvar Örn, og det blev simpelthen et for stort pres på ham, vurderer Nyegaard.

SønderjyskE vandt hjemme 27-25 over Skjern i Herre Håndbold Ligaen. Video: TV 2 Sport

Netop skadessituationen på venstre fløj gjorde det ifølge Eggert forfærdeligt at se til fra bænken resten af kampen.

- Vi har ikke nogen, der er vant til at spille fra fløjen af. Så gav det problemer. Også i den anden ende, hvor vi ikke havde nogen, der var vant til at dække derude. Som også gør, de spiller tæt under forsvaret. Der er ingen tvivl om det blev rigtig dyrt, at vi begge var skadet ude på fløjen, pointerer Eggert.

SønderjyskE vandt kampen 27-25.