Håndbold

Jacobsen tilbage i Danmark: Gevinst for både landsholdet og familien

Landstræneren regner med at kunne møde ind med mere energi, når verdensmestrene samles fremover.

For første gang siden han overtog ansvaret for de danske håndboldherrer i 2017, har Nikolaj Jacobsen ”kun” ansvaret for ét håndboldhold på øverste hylde.

Efter fem år i spidsen for det tyske storhold Rhein-Neckar Löwen er han flyttet tilbage til Danmark.

Landstræneren er heller ikke i tvivl om, at det kommer til at gavne landsholdet, at kalenderen ikke længere er proppet med daglige træninger, Bundesliga- og Champions League-kampe.

- Der er ingen tvivl om, at det bliver en mere frisk og veludhvilet landstræner, der møder op, når vi skal samles igen. Jeg håber helt sikkert, at jeg kommer med noget mere energi til samlingerne, siger han til TV 2 SPORT og fortsætter:

- Jeg håber, at jeg kan planlægge træningerne noget nærmere, nu hvor jeg også har tid til at være sammen med Henrik (Kronborg, red.). De sidste par år har det foregået meget over telefon og Whatsapp. Så nu har vi jo meget bedre muligheder for at mødes.

Mere tid med familien

Det er ikke bare den assisterende landstræner, som kommer til at se mere til Nikolaj Jacobsen efter hans flytning tilbage til Danmark.

- Det er dejligt at være tilbage og hjemme der, hvor vores familie også bor. Det betyder rigtig meget. Og vi har jo stadig mange venner omkring, hvor vi bor. Så det føles som at komme helt hjem denne gang, fortæller den 47-årige landstræner.

Ikke mindst det faktum, at farvellet til Tyskland har givet mulighed for at være tættere på sine to døtre, glæder Nikolaj Jacobsen, som dog ikke helt er færdig med det med at have to jobs.

Ved siden af jobbet som landstræner fungerer han nemlig som assistenttræner for datteren Cille, som bor og går i skole på Oure Kostgymnasium, mens hun – som sin far – spiller venstrefløj på GOG’s U19-hold.

- Nu får jeg fornøjelsen af at være taxachauffør for Cille og hente og bringe hende til træning. Så den cykel, der er købt til hende, den bliver ikke brugt særlig meget, driller far-Jacobsen fra førersædet, mens far og datter er på vej til træning.

- Men det er nu dejligt, nu når hun jo ikke er hjemme, så ser jeg hende til træningerne.

I april forlængede Nikolaj Jacobsen sin aftale med DHF, så han skal stå i spidsen for de danske verdensmestre frem til og med OL i 2024.

Inden da venter et EM til januar, og første skridt mod den slutrunde tager Nikolaj Jacobsen sammen med landsholdet sidst i oktober, hvor Frankrig, Spanien og Norge er modstanderne ved Golden League.