Håndbold

København-træner får karantæne efter omstridt sag

Claus Mogensen har fået to spilledages karantæne, efter København Håndbolds fysioterapeut trykkede på timeoutknappen mod Nykøbing-Falster.

København Håndbolds cheftræner, Claus Mogensen, er blevet idømt en straf på to spilledages karantæne.

Det sker efter første kamp i HTH Ligaen, hvor København Håndbold var bagud med ét mål, da der var få sekunder tilbage af opgøret mod Nykøbing F. Håndboldklub (NFH).

Nykøbing-holdet var i angreb og var ved at spille tiden ud, da københavnernes fysioterapeut pludselig tog en timeout, hvilket er stik imod reglerne. Efterfølgende har cheftræner Claus Mogensen indrømmet, at det var på hans opfordring.

Dansk Håndbold Forbund (DHF) har vurderet sagen, efter at dommerne indberettede sagen, og DHF er nu kommet frem til en afgørelse.

Her nævnes der, at official B får to spillesdages karantæne, imens København Håndbold også idømmes en bøde på 3000 kroner. Derudover nævnes det, at official D får én spilledags karantæne samt en bøde på 1500 kroner til København Håndbold.

Ifølge kamprapporten er Claus Mogensen official B, imens fysioterapeut Rasmus Munch-Hansen er official D.

Vi så det som den eneste udvej for at få fat i bolden

Claus Mogensen

Derudover skal København Håndbold betale begge sagers retsgebyr. I alt skal København Håndbold betale 8771 kroner.

I kendelsen skriver Disciplinærinstansen, at Mogensen ifølge udtalelser fra dommere og observatører instruerede fysioterapeuten i at udløse knappen. Dermed udviste Mogensen "særlig upassende usportslig adfærd", lyder det i afgørelsen, som lægger vægt på, at der var tale om en bevidst handling.

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard er glad for, at Disciplinærinstansen har valgt at straffe København Håndbold.

- For mig er det ikke et spørgsmål om, at straffen skulle være fuldstændig hinsides, hvad vi har set før. Jeg er tilfreds med, at der er sendt et signal, og så håber jeg, at vi alle sammen i fællesskab vil forsvare etik og moral, der er omkring enhver kamp, vurderer Bent Nyegaard.

København undersøger appel

København Håndbolds administrerende direktør, Janni Møller Thomsen, forklarer, at klubben ikke er enige i dommen, og at de nu undersøger, om de kan anke til Danmarks Idrætsforbund (DIF).

- Vi bekræfter, at vi har modtaget dommen, som vi ikke overraskende er stærkt uenige i, og vi ser på mulighederne for at anke til DIF’s appelinstans, da vi har en frygt for, hvad denne afgørelse i fremtiden kan komme til at danne præcedens for, siger Janni Møller Thomsen i en pressemeddelelse.

- Med denne afgørelse er der nu også sat en pris og konsekvens på, hvad det koster at benytte regelsættet, men desværre er der ikke taget hånd om at få det ændret. Og det er til trods for, at vi med god sparring fra advokater har fundet muligheden for og gjort opmærksom på, at det kan lade sig gøre – og kunne have været gjort forud for turneringsstarten, da denne problematik blev løftet på et regelmøde med dommere, observatører, regelfortolkere og trænere – herunder Claus Mogensen den 10. august.

Så det som sidste udvej

Dermed misser Claus Mogensen udekampen på søndag mod Aarhus United og hjemmekampen mod EH Aalborg, men vender tilbage til pokalkvartfinalen mod netop Nykøbing.

Cheftræneren indrømmede efter kampen, at den ulovlige timeout skete med fuldt overlæg.

- Ifølge reglerne er det sådan, at hvis man tager en fejlagtig timeout inden for de sidste 30 sekunder, får modstanderholdet straffekast, og den, der tager timeouten, bliver bortvist, forklarede Claus Mogensen, cheftræner for København Håndbold, til TV 2 SPORT efter kampen 31. august.

- Vi så det som den eneste udvej for at få fat i bolden, sagde Claus Mogensen.