Håndbold

Bjerringbro-Silkeborg henter svensk stjernemålmand

Bjerringbro-Silkeborg forstærker fra næste sæson holdet med den tidligere svenske landsholdsmålmand Johan Sjöstrand.

I Bjerringbro-Silkeborg kan man fra næste sæson se frem til en markant forstærkning.

Midtjyderne har lørdag offentliggjort, at de fra sommeren 2020 har sikret sig den tidligere svenske landsholdsmålmand Johan Sjöstrand, der har skrevet under på en treårig aftale med DM-guldvinderne fra 2016.

- Jeg har fået et vældig godt indtryk af Bjerringbro-Silkeborg – både klubben, trænere og Silkeborg by. Jeg er ikke storbymenneske, så jeg tror, at Silkeborg kommer til at passe mig og min samlever vældig godt, siger Johan Sjöstrand til Bjerringbro-Silkeborgs hjemmeside.

- Alle i klubben viser tydeligt, at de meget gerne vil have mig som en del af holdet, og det føles rigtig godt. Jeg har tidligere spillet i den danske liga, og jeg synes, at den holder et højt niveau, siger svenskeren med henvisning til, at han fra 2012-2013 spillede for Aalborg Håndbold.

Johan Sjöstrand har siden 2015 vogtet målet i den tyske Bundesliga-klub Melsungen, men har også været forbi storklubber som THW Kiel, Flensburg-Handewitt og FC Barcelona.

Og det er erfaring, som de glæder sig til at få til rådighed i Bjerringbro-Silkeborg.

- Vi er både glade og stolte over, at det er lykkedes at tilknytte Johan Sjöstrand til Bjerringbro-Silkeborg. Trods sine kun 32 år har Sjöstrand haft en bemærkelsesværdig international karriere med kampe for storklubber som Flensburg, Barcelona, Kiel og senest Melsungen, siger klubbens cheftræner, Peter Bredsdorff-Larsen.

I perioden 2008-2015 repræsenterede Johan Sjöstrand det svenske landshold. Her nåede han 97 landskampe og var blandt andet med til at vinde sølv ved OL i London i 2012.