Håndbold

Endnu en Aalborg-profil skifter til Bundesligaen

Islandske Janus Smarason er i gang med sin sidste sæson i Aalborg Håndbold. Næste sommer skal han over grænsen og til Göppingen.

Aalborg Håndbolds Janus Smarason har kontraktudløb efter denne sæson - og forlader nordjyderne til sommer.

Det er et tilbud fra bundesligaklubben FRISCH AUF! Göppingen, der har fået den islandske playmaker til at søge væk fra Nordjylland.

- Jeg ser frem til at få chancen for at prøve mig af i den stærke tyske liga. Lige nu er mit fokus dog 100 procent på Aalborg Håndbold, og jeg er stadig topmotiveret og vil give alt i denne sæson i jagten på nye titler til klubben og de mange fantastiske fans, siger Smarason til Aalborg Håndbolds hjemmeside.

Janus Smarason kom til Aalborg Håndbold lige inden Final4-stævnet i februar 2017 - og har således været med til at vinde to danske mesterskaber og en pokaltitel for klubben.

- Janus har gennemgået en flot udvikling de seneste år, og han er nu en helt central brik på vores hold. Hans flotte spil har også skabt øget interesse fra udenlandske klubber, og tiden er inde til, at han ønskede at tage udfordringen op i Bundesligaen. Vi glæder os dog over, at vi stadig har glæde af Janus’ mange kvaliteter resten af sæsonen, siger Aalborg-direktør Jan Larsen.

Smarason er ikke den eneste islænding, der forlader de nordjyske mestre efter sæsonen.

Også hans landsmand, Omar Ingi Magnusson, har offentliggjort et skifte til Bundesligaen.

Højrebacken spiller fra sommeren 2020 hos Magdeburg, der til gengæld slipper Albin Lagergren, som skal være makker med Niklas Kirkeløkke i Rhein-Neckar Löwen.