Håndbold

Gravid NFH-profil ude resten af sæsonen

Emelie Nykvist (tv.) hed tidligere Westberg til efternavn, inden hun tidligere på året blev gift og skiftede efternavn til Nykvist. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Emelie Nykvist har termin i slutningen af marts og meldes dermed ude resten af sæsonen.

Håndboldsæsonen 2019/2020 blev en kort fornøjelse for Nykøbing Falsters Emelie Nykvist (tidligere Westberg, red.).

Onsdag har klubben meldt ud, at Nykvist og manden Johan venter deres første barn. Det betyder, at bagspilleren har spillet sin sidste kamp i denne sæson.

- Johan og jeg er meget glade og virkelig spændte på det nye eventyr, der venter. Jeg er selvfølgelig lidt trist over ikke at få lov til at være med mere, men jeg skal prøve at støtte pigerne så meget som muligt hen over sæsonen, siger Nykvist i en pressemeddelelse.

Sidste sæson var hun med i 32 ligakampe for Nykøbing Falster, hvor hun leverede 81 mål. Samtidig bidrog hun også med 37 assists.

- Nykøbing Falster er mega presset. De må i forvejen undvære hendes tvillingesøster, Johanna Westberg, og Angelica Wallén, så det er tre bagspillere, de kigger langt efter.

- De er meget, meget smalle, og jeg er helt sikker på, de allerede er på udkig efter en ekstra bagspiller. Ellers kommer de ikke til at være i nærheden af semifinalepladserne, vurderer TV 2 SPORTs håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen.

I denne sæson nåede hun kun at være med i første ligakamp mod København Håndbold, hvor hun bidrog med fire scoringer. Siden har hun ikke spillet i klubbens seneste par kampe.

Emelie Nykvist skiftede til Nykøbing Falster i 2015.