Håndbold

Århus-profiler i tvivl om fremtiden - ni spillere har kontraktudløb

Torben Petersen og Anders Kragh Martinusen har begge kontraktudløb med Århus Håndbold næste sommer. TV 2 SPORT

Århus Håndbold har flere forhandlinger foran sig, da ni af klubbens spillere står uden kontrakt næste sæson.

Håndboldsæsonen er knap gået i gang, men mange af klubberne er så småt ved at have styr på holdet til sæsonen, der begynder næste sommer. Men det kan ikke siges om Århus Håndbold.

Klubber har i skrivende stund 11 kontraktudløb næste sommer - deriblandt holdets chef- og assistenttræner. Oveni det har holdets - og ligaens topscorer, Nikolaj Læsø, anmodet om at blive løst af sin kontrakt.

Men også Århus Håndbolds næst- og tredjemest scorende spiller kan være på vej væk. Både Torben Petersen og Anders Kragh Martinusen har nemlig kontraktudløb til sommer og er i tvivl, om hvor fremtiden ligger.

- Nu ved jeg heller ikke endnu, hvad Århus har af planer, og om jeg er en del af de planer. Jeg tager det dag for dag, og så må vi se, hvad der kommer, siger Martinusen til TV 2 SPORT, der bidrog med fem mål i hjemmebanenederlaget til Aalborg Håndbold torsdag aften.

På den modsatte back befinder Torben Petersen sig. Han er en smule længere fremme i forhold til forhandlingerne med klubben, men virker også mere i tvivl om fremtiden så ligger i byen med postnummeret 8000.

Århus Håndbold

  • Odds som guldvinder: 150
  • Topscorer sidste sæson: Nikolaj Læsø (165)
  • Flest assist i sidste sæson: Anders Kragh Martinussen (79)
  • Nøglespilleren ifølge Nyegaard: Nikolaj Læsø
  • Ligastatistik sidste sæson: 14 (V) – 3 (U) – 15 (T). Målscore: 895-906.

Kilde: Danske Spil og tophaandbold.dk

- Min agent havde lige et møde i onsdags, og de (Århus Håndbold) kunne ikke helt sige, hvordan situationen den var, så jeg tager det som det kommer.

Men kan Århus være en mulighed for dig?

- Det ved jeg ikke. Det kommer helt an på, hvad de kan tilbyde, og hvordan holdet ser ud. Det skal jo være attraktivt at være her for en spiller som mig, og ellers må jeg søge andre steder hen, lyder det fra 26-årige Torben Petersen, der har spillet i Århus Håndbold siden 2014.

Sportschef er i gang

Og netop uvisheden om, hvordan næste sæsons hold ser ud, fylder også for Anders Kragh Martinusen.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så vil jeg gerne have, at der kommer nogle andre aftaler på plads først. Og jeg tror de andre tænker på samme måde.

- Man vil jo selvfølgelig gerne se, hvad man skal spille sammen med. Vi render alle rundt med ambitioner, siger højrebacken, der kom til fra forstadsklubben Odder for tre år siden.

Ni spillere har kontraktudløb i sommeren 2020 i Århus Håndbold

Der er altså nok at se til for klubbens sportschef.

- Vi er i gang med forhandlingerne - vi er i fuld gang. Jeg synes, ikke vi er så langt fra. Jeg er rimelig fortrøstningsfuld, siger Peter Bredal.

Han forventer at have betydeligt mere på plads i forhold til næste sæson inden julepausen - både i forhold til spillertrup og trænerduoen.

Ifølge Anders Kragh Martinusen, så skal man heller ikke langt ind i det nye år, før fremtiden skal være på plads.

- Klubberne lukker handler tidligere og tidligere, så vi kan nok ikke gå og trække den til langt over jul, overhovedet. Så jeg håber da også på en afklaring inden for den nærmeste fremtid.

Århus Håndbold indtager en fjerdeplads i Herreligaen med fire point efter tre kampe.