Håndbold

Jacob Holm i spil til landsholdet efter lyncomeback

24-årige Jacob Holm har spillet 18 kampe og scoret 43 mål for det danske A-landshold i håndbold.

Håndboldspilleren Jacob Holm fik i weekenden comeback for Füchse Berlin i den tyske Bundesliga efter en knæoperation.

Venstrebacken, der har en fortid i Ribe-Esbjerg, blev skadet i knæet, da han med sin tyske klub i august mødte Nantes i en træningsturnering.

Efterfølgende kunne en MR-scanning afsløre en flænge på den ene menisk i knæet.

I spil til landsholdstruppen

Comebacket til håndboldbanen er sket hurtigere end forventet.

Det har fået bagspilleren til at håbe på en plads blandt de 18 spillere, som landstræner Nikolaj Jacobsen udtager til kampene ved Bygma Golden League i oktober.

Og landstræneren er ikke afvisende over for tanken. Det siger han til TV 2 SPORT.

- Jacob Holm er én af dem, der er inde i billedet, men vi har mange dygtige spillere. Så det er svært at sige, om han bliver en af de 18, siger Nikolaj Jacobsen.

Landstræneren udtager i begyndelsen af næste måned sin trup til kampene mod Frankrig 24. oktober og vinderen af opgøret mellem Norge og Spanien 26. oktober.

Et positivt 'problem'

Nikolaj Jacobsen forklarer, at det danske landshold på netop venstre back-positionen har et 'luksus-problem' ved at have så mange kompetente spillere.

- Det er positivt, men det gør det samtidigt svært at måtte skuffe så dygtige spillere, siger landstræneren.

Han mener, det bliver afgørende for Jacob Holms landsholdskæbne, om bagspillerens knæ i den kommende tid kan holde til den hårde belastning i den tyske Bundesliga.

På venstre back-positionen råder det danske herrelandshold i forvejen over kapaciteter som Mikkel Hansen, Henrik Møllgaard, Lasse Andersson og Michael Damgaard.

Delt topscorer i seneste landskamp

Jacob Holm har indtil videre spillet 18 kampe og scoret 43 mål for det danske A-landshold i håndbold.

Han spillede sin seneste landskamp i EM-kvalifikationen 16. juni mod Færøerne og blev delt dansk topscorer med syv scoringer i sejren på 35-17.

De danske verdensmestre har som gruppevindere sikret sig billet til EM-slutrunden i håndbold i januar 2020, der afvikles i Sverige, Norge og Østrig.