Håndbold

Dansk ligaprofil vendte hjem: - Sidste år var ikke det fedeste

Allan Damgaard er tilbage i TTH Holstebro på en treårig kontrakt. Han spillede også i den jyske klub i perioden 2012-2015.

Mange professionelle atleter drømmer om at komme til udlandet. Og selvom det er en drøm for mange, kan det også udvikle sig til et mareridt.

Det mærkede Allan Damgaard for eksempel i sidste år, hvor han var hos Frisch Auf Göppingen på andet år.

Her var det knebent med spilletid, og træningerne blev en sur pligt – noget, der også var medvirkende til, at han skiftede til TTH Holstebro.

- Sidste år var ikke det fedeste i Allan Damgaards håndboldkarriere, det må jeg også erkende. Jeg havde en træner, der bare ikke gad at spille med mig. Så der var ikke så meget at gøre. Så jeg tror lige, der går noget tid endnu, inden jeg rammer det konstante niveau, jeg gerne vil være på, fortæller Allan Damgaard til TV 2 SPORT.

Han lægger da heller ikke skjul på, at han blandt andet er skiftet til dansk håndbold for at blive glad for at spille håndbold igen.

- Ja, det må jeg erkende.

- Jeg priser mig rigtig lykkelig over, at jeg har en fantastisk kone, som var meget forstående for, at der kom en lidt sur - og måske også lidt ked af det - mand hjem fra håndboldtræningen sidste år, hvor tingene overhovedet ikke gav nogen mening på nogen som helst punkter, forklarer Allan Damgaard.

Nyder at være glad til træning igen

Det seneste år i Tyskland var ikke nogen udpræget succes for Allan Damgaard - i hvert fald ikke på den 40 x 20 meter. Her scorede han blot otte mål i den tyske liga, mens han i sæsonen forinden nettede 57 gange.

Ifølge Allan Damgaard blev han overset til både træning og kamp, og det begyndte at slide på ham.

- Der er det dejligt at have nogen omkring sig, som bliver ved med at minde en om, at det altså ikke er dig, der er noget i vejen med. Du er en dygtig håndboldspiller. Fordi selvom jeg har en vis alder og rutine, begynder man måske at tvivle lidt på sig selv, hvor man ikke burde, fortæller han.

Nu er han tilbage i Holstebro sammen med sin kone og deres to børn. Her drømmer han om at vinde DM i løbet af de kommende tre år, men først og fremmest glæder han sig over, at livet som professionel håndboldspiller er blevet bedre igen.

- Jeg nyder rigtig meget at være hjemme i vante omgivelser. Det med at gå glad til træning og komme glad hjem er jo lidt noget nyt, siger han.

Allan Damgaard og holdkammeraterne møder lørdag eftermiddag ærkerivalerne fra Skjern Håndbold – en kamp, du kan se fra klokken 15.50.