Håndbold

Søndergaard kalder nyt tiltag en farce: - Hører ikke hjemme i min sport

Kasper Søndergaard ønsker ændringer i reglerne ved challenge, efter det nye system igen kom fokus, da Skjern og TTH lørdag spillede uafgjort.

Challenge-systemet har været til heftig debat, siden det blev indført ved starten af denne sæson.

Lørdag blussede debatten igen op, da Skjern Håndbold i sidste minut af kampen mod TTH Holstebro forsøgte at bruge en challenge, selvom de allerede havde brugt tre timeouts.

Det betød, at TTH Holstebro fik tilkendt et straffekast, som de udnyttede til at udligne til resultatet 22-22. Skjern-veteranen Kasper Søndergaard var efter kampen stærkt utilfreds med, at challenge-systemet igen skulle tage fokus i kampen.

- Jeg synes ikke, at det hører hjemme i min sport, som jeg har været så glad for i mange år, siger Kasper Søndergaard til TV 2 SPORT.

- For det første er det en rigtig dum regel, som er uprøvet, og jeg synes, det er ærgerligt, fordi der ikke rigtig er nogen, der er klar over hvordan og hvorledes, reglerne fungerer.

- Det bliver sgu en farce

Det sorte challenge-kort blev smidt af Skjerns assistenttræner Claus Hansen efter en angrebsfejl, og der opstod tvivl i hallen om, hvad den efterfølgende kendelse endte ud i.

Det endte altså med et straffekast til hjemmeholdet fra Holstebro, da Skjern ikke havde flere timeouts, men Kasper Søndergaard forklarer, at selv spillerne var i tvivl om, hvad reglerne sagde på dette punkt.

- Når vi som aktører ikke er klar over reglerne hundrede procent, så vil jeg nødig sidde hjemme i stuen og se sådan en kamp. Jeg tror også, alle tilskuerne synes, det er noget værre lort.

- Tillskuerne kan ikke følge med i, hvad der foregår. Dommerne har små papirer med, hvordan reglerne er. Det bliver sgu en farce, og det synes jeg ikke hører hjemme, kritiserer Skjern-spilleren.

Konkurrent bakker op

Kasper Søndergaard får opbakning fra TTH Holstebro-modstanderen Christoffer Cichosz, der også ser nogle klare problemstillinger ved det nye system efter lørdagens kamp mod Skjern.

- Jeg synes, det er principielt forkert, at Skjern får en challenge imod sig, fordi hvis vi havde brændt vores straffekast, så havde de fået en chance for at score et mål igen, og det synes jeg er forkert, siger Christoffer Cichosz.

- Jeg kan godt se nogle fordele i det. Det er godt, at vi får mere retfærdighed ind, og det bliver nemmere for dommerne at se nogle meget svære situationer igen. Men der også nogle ting i challenge-systemet, som ikke er afklaret nok.

Vil have ’gentleman agreement’

Selvom Kasper Søndergaard er modstander af challenge-systemet, så ser han en måde, hvorpå systemet kan forbedres.

Det indebærer blandt andet et møde med alle trænerne i herrernes bedste liga.

- Vi burde, som Nicolej Krickau foreslog, få alle trænere til at sætte sig ned og lave en 'gentleman agreement'. Hvis man laver en 'gentleman agreement' og siger: Det her gør vi ikke, så tror jeg heller ikke, der er nogen, der gør det.

- Men jeg synes også, at observatørerne skal gå hen og tage vores challenge-kort, når vi ikke har flere timeouts og sige, så kan vi ikke bruge den, forklarer Kasper Søndergaard.

Også Henrik Møllgaard, der til daglig spiller i Aalborg Håndbold, har givet sit syn på det nye challenge-system. Det kan du læse mere om her: