Håndbold

Hylleberg melder afbud til landsholdet

TTH Holstebros træner, Pether Krautmeyer, er stolt over Mathilde Hyllebergs beslutning.

Fløjspilleren Mathilde Hylleberg bliver ikke en del af kvindelandsholdets kommende landsholdssamling.

Hun har i fælles beslutning med landstræner Klavs Bruun Jørgensen valgt at melde afbud. Det oplyser Dansk Håndbold Forbund.

- Efter en opfølgende snak med Mathilde er vi blevet enige om, at det lige nu er bedre at give hende ro til at fortsætte den positive udvikling, hun har haft i TTH i sæsonopstarten, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Stolt af beslutningen

Mathilde Hylleberg tog i april en pause, fordi hun var 'mæt af håndbold' og fysisk træt efter en sæson, hvor hun blandt andet fik debut på landsholdet og kom til sin første slutrunde.

Det er dog hverken håndboldmæthed og træthed, som er årsagen til det nylige afbud. For 20-årige Hylleberg har fået en fin start på sæsonen for TTH Holstebro, hvor det er blevet til syv mål i fire kampe.

I stedet er afbuddet, som også blev truffet i samarbejde med hendes klubtræner, Pether Krautmeyer, et tegn på, at hun har lært at lytte mere til sin egen krop.

- Det er bare en ung pige, som har prøvet mange ting på kort tid, og som er blevet lidt ældre og klogere til at finde ud af, hun har brug for mere tid til at tage det store skridt ind på landsholdet, og så må vi se, om hun bliver udtaget til næste samling.

- Så hun er ikke syg på nogen måder. Jeg er sikker på, hun kommer meget stærkere ud af situationen. Jeg er meget stolt af hendes beslutning, siger Krautmeyer til TV 2 SPORT.

Med Hyllebergs afbud er der kun 22 spillere med i landsholdssamlingen fra 23.- 29. september.