Morten Olsen nyder 'fremragende' start og titlen som topscorer

Den danske landsholdsspiller Morten Olsen nyder stor succes i tyske Hannover-Burgdorf, som har fÄet en perfekt start pÄ 2019/2020-sÊsonen.

34-Ärige Morten Olsen er topscorer i Bundesligaen og ligger efter fem kampe nummer et med sin klub Hannover-Burgdorf. Alt er fryd og gammen for danskeren i tysk hÄndbold.

En skÊrende kontrast til afslutningen pÄ sidste sÊson, hvor det blev til en 13.-plads i ligaen, som var langt under forhÄbningerne. Med fÄ kampe tilbage blev Morten Olsen sÄ ovenikÞbet ramt af en hjernerystelse.

Trods en indlÊggelse pÄ sygehuset kom danskeren sig hurtigt, og han var helt klar til starten pÄ denne sÊson. En sÊsonstart, hvor han har vÊret en af de ledende figurer pÄ et ungt Hannover-mandskab.

'Det gÄr fremragende'

Med 40 scoringer - to flere end landsmanden Hans Lindberg pÄ listens andenplads - er han topscorer i Bundesligaen. Samtidig har Morten Olsen bidraget med 22 assists.

- Det gÄr fremragende. Vi synes selv, at det er helt fantastisk at spille i Þjeblikket med det hold, og det vi har gang i lige nu. SÄ jeg kan ikke klage over mine prÊstationer, siger Morten Olsen til TV 2 SPORT.

For ham har den gode start ikke vĂŠret en selvfĂžlge, efter klubben i sommer mistede sin kaptajn i form af den tyske profil Kai HĂ€fner.

- Han var en af dem, som gik forrest. Nu har vi lidt fÊrre af de spillere tilbage, og vi har kun ganske fÄ af de helt etablerede og Êldre spillere. SÄ nu tager vi Êldre mere ansvar, siger Olsen og glÊder sig over fem sejre ud af fem mulige.

- Det har vÊret en rigtig fin start. Vi har haft et kampprogram, hvor der har vÊret muligheder for at vinde alle vores kampe, selvom der har vÊret en risiko for at tabe flere af dem. SÄ vi er selvfÞlgelig glade for at have vundet alle sammen. Det krÊver ogsÄ sin indstilling at komme dertil.

MĂŠrker intet til hjernerystelsen

Tilbage i maj var det ikke ligesÄ sjovt at vÊre den danske hÄndboldspiller Morten Olsen.

I en udekamp mod Bietigheim i Bundesligaen slog han hovedet sammen med en modspiller. EfterfÞlgende oplevede han ikke noget usÊdvanligt, men fÄ dage senere mÄtte han alligevel indlÊgge sig selv.

- Jeg havde simpelthen sÄ ondt i hovedet, at jeg troede, det var ved at sprÊnge. Det er ikke noget, man selv har lyst til at opleve. Jeg havde det pÄ en anden mÄde end ved tidligere hjernerystelser, og jeg kunne ikke vÊre derhjemme.

Efter tre dage pÄ sygehuset kunne Morten Olsen vende tilbage til hverdagen, og allerede ugen efter var han i gang pÄ hÄndboldbanen. Derfor glÊder han sig fire mÄneder senere over, at han har det helt fint og ikke mÊrker noget til hjernerystelsen. Om end han fik et lille chok for godt to uger siden i en ligakamp.

- Jeg fik et slag i hovedet mod Göppingen, tror jeg. Der blev jeg lige lidt nervÞs for, om der var noget. Men det tog kun en dags tid, sÄ var det fint nok igen. SÄ det gÄr ganske fint, og det er dejligt, jeg ikke mÊrker noget til det.

Vil nyde hver eneste kamp i sin sidste sĂŠson for klubben

Den rutinerede bagspiller er usikker pÄ, om Hannover-holdet er ligesÄ godt som sidste Är, men han slÄr fast, at mÄlet er et sted midt i tabellen og i hvert fald en plads i top 10. Han hÄber dog, holdet nu kan ride videre pÄ den gode bÞlge fra sÊsonens indledende kampe.

- Det vil helt sikkert hjÊlpe os og vÊre med til at Þge selvtilliden pÄ holdet. Vi er et hold med rigtig mange unge spillere, hvor mange af de 18-20-Ärige har spillet rigtig meget. SÄ det viser dem, at vi stadig er et godt hold, siger Morten Olsen.

Efter ti Är i udlandet skifter Morten Olsen i sommeren 2020 hjem til Danmark og GOG, mens der allerede til januar formentlig venter en EM-slutrunde med landsholdet. SÄ langt er tankerne dog ikke nÄet hos OL- og VM-guldvinderen.

- Det er langt ude i fremtiden. Det eneste fokus er at nyde hver eneste kamp hernede i Är. Det bliver min sidste sÊson i Tyskland, sÄ jeg vil have det bedste ud af det. Jeg vil vise mig godt frem og hjÊlpe Hannover frem i tabellen. Jeg vil gÞre det sÄ godt som muligt i mit sidste Är hernede, slÄr Olsen fast.

Hannover-Burgdorfs nÊste kamp er torsdag aften ude mod Stuttgart, inden der venter et brag i nÊste uge, nÄr mestrene fra Flensburg-Handewitt kommer pÄ besÞg.