Håndbold

Morten Olsen nyder 'fremragende' start og titlen som topscorer

Den danske landsholdsspiller Morten Olsen nyder stor succes i tyske Hannover-Burgdorf, som har fået en perfekt start på 2019/2020-sæsonen.

34-årige Morten Olsen er topscorer i Bundesligaen og ligger efter fem kampe nummer et med sin klub Hannover-Burgdorf. Alt er fryd og gammen for danskeren i tysk håndbold.

En skærende kontrast til afslutningen på sidste sæson, hvor det blev til en 13.-plads i ligaen, som var langt under forhåbningerne. Med få kampe tilbage blev Morten Olsen så ovenikøbet ramt af en hjernerystelse.

Trods en indlæggelse på sygehuset kom danskeren sig hurtigt, og han var helt klar til starten på denne sæson. En sæsonstart, hvor han har været en af de ledende figurer på et ungt Hannover-mandskab.

'Det går fremragende'

Med 40 scoringer - to flere end landsmanden Hans Lindberg på listens andenplads - er han topscorer i Bundesligaen. Samtidig har Morten Olsen bidraget med 22 assists.

- Det går fremragende. Vi synes selv, at det er helt fantastisk at spille i øjeblikket med det hold, og det vi har gang i lige nu. Så jeg kan ikke klage over mine præstationer, siger Morten Olsen til TV 2 SPORT.

For ham har den gode start ikke været en selvfølge, efter klubben i sommer mistede sin kaptajn i form af den tyske profil Kai Häfner.

- Han var en af dem, som gik forrest. Nu har vi lidt færre af de spillere tilbage, og vi har kun ganske få af de helt etablerede og ældre spillere. Så nu tager vi ældre mere ansvar, siger Olsen og glæder sig over fem sejre ud af fem mulige.

- Det har været en rigtig fin start. Vi har haft et kampprogram, hvor der har været muligheder for at vinde alle vores kampe, selvom der har været en risiko for at tabe flere af dem. Så vi er selvfølgelig glade for at have vundet alle sammen. Det kræver også sin indstilling at komme dertil.

Mærker intet til hjernerystelsen

Tilbage i maj var det ikke ligeså sjovt at være den danske håndboldspiller Morten Olsen.

I en udekamp mod Bietigheim i Bundesligaen slog han hovedet sammen med en modspiller. Efterfølgende oplevede han ikke noget usædvanligt, men få dage senere måtte han alligevel indlægge sig selv.

- Jeg havde simpelthen så ondt i hovedet, at jeg troede, det var ved at sprænge. Det er ikke noget, man selv har lyst til at opleve. Jeg havde det på en anden måde end ved tidligere hjernerystelser, og jeg kunne ikke være derhjemme.

Efter tre dage på sygehuset kunne Morten Olsen vende tilbage til hverdagen, og allerede ugen efter var han i gang på håndboldbanen. Derfor glæder han sig fire måneder senere over, at han har det helt fint og ikke mærker noget til hjernerystelsen. Om end han fik et lille chok for godt to uger siden i en ligakamp.

- Jeg fik et slag i hovedet mod Göppingen, tror jeg. Der blev jeg lige lidt nervøs for, om der var noget. Men det tog kun en dags tid, så var det fint nok igen. Så det går ganske fint, og det er dejligt, jeg ikke mærker noget til det.

Vil nyde hver eneste kamp i sin sidste sæson for klubben

Den rutinerede bagspiller er usikker på, om Hannover-holdet er ligeså godt som sidste år, men han slår fast, at målet er et sted midt i tabellen og i hvert fald en plads i top 10. Han håber dog, holdet nu kan ride videre på den gode bølge fra sæsonens indledende kampe.

- Det vil helt sikkert hjælpe os og være med til at øge selvtilliden på holdet. Vi er et hold med rigtig mange unge spillere, hvor mange af de 18-20-årige har spillet rigtig meget. Så det viser dem, at vi stadig er et godt hold, siger Morten Olsen.

Efter ti år i udlandet skifter Morten Olsen i sommeren 2020 hjem til Danmark og GOG, mens der allerede til januar formentlig venter en EM-slutrunde med landsholdet. Så langt er tankerne dog ikke nået hos OL- og VM-guldvinderen.

- Det er langt ude i fremtiden. Det eneste fokus er at nyde hver eneste kamp hernede i år. Det bliver min sidste sæson i Tyskland, så jeg vil have det bedste ud af det. Jeg vil vise mig godt frem og hjælpe Hannover frem i tabellen. Jeg vil gøre det så godt som muligt i mit sidste år hernede, slår Olsen fast.

Hannover-Burgdorfs næste kamp er torsdag aften ude mod Stuttgart, inden der venter et brag i næste uge, når mestrene fra Flensburg-Handewitt kommer på besøg.