Sindssygt svært at melde fra til landsholdet, siger dansk stortalent

Mathilde Hylleberg skal spille håndbold i mange år endnu, og derfor er hun opmærksom på ikke at slide sin krop op.

Mathilde Hylleberg er et stort fl√łjtalent p√• den danske h√•ndboldscene.

Men på trods af sine bare 20 år er hun også opmærksom på, at hun ikke skal gå for hurtigt frem. Derfor meldte hun mandag fra til kvindelandsholdets kommende landsholdssamling.

Fl√łjspilleren forklarer, at hun g√łr det for at passe p√• sig selv, og at hun stadig mangler det sidste, inden hun er klar til at deltage.

- Jeg har haft en sindssyg god opstart her i klubben, og jeg har det rigtig godt. Men jeg f√łler, at jeg har brug for fem eller ti procent mere, f√łr jeg har det overskud, der skal til for at v√¶re afsted, siger Mathilde Hylleberg, der spiller for TTH Holstebro, til TV 2 SPORT

- Men der er ingen tvivl om, at det er en sindssygt svær beslutning. Der er ikke noget, man hellere vil end at spille for landsholdet. Så det har været sindssyg svært. Men jeg tror, at det kommer til at give mening på den lange bane.

Vil g√łre op med tabu

Mathilde Hylleberg tog i april en pause fra klubh√•ndbold, fordi hun var 'm√¶t af h√•ndbold' og fysisk tr√¶t efter en s√¶son, hvor hun blandt andet fik debut p√• landsholdet og kom til sin f√łrste slutrunde.

Jeg håber da lidt, at jeg kan være med til at bryde et lidt tabubelagt emne

Mathilde Hylleberg

Hvordan er det at sige nej til noget, som du egentlig dr√łmmer om?

- Det er virkelig ikke sjovt. Det er svært, og jeg tror egentlig, at den eneste grund til det er, at jeg har det på samme måde som i foråret. For ellers er der ingen tvivl om, at det er det ypperste. Det er det, man kæmper og træner for hver dag. Det er der ingen, der har lyst til at sige nej til, siger Hylleberg.

Fl√łjspilleren fort√¶ller, at det har hjulpet at tage en pause fra h√•ndbolden. For hun var kommet til et punkt, hvor hun virkelig havde brug for den.

Nu er hun tilbage med et st√łrre overskud, og hun h√•ber, at det kan inspirere andre.

Er det her, pauser i sporten, et tabu?

- Jeg h√•ber da lidt, at jeg kan v√¶re med til at bryde et lidt tabubelagt emne. Det er ikke noget, man h√łrer om s√• ofte, men jeg tror, der er mange, der g√•r med de f√łlelser, som jeg havde - hvor man er i tvivl om, hvordan man f√•r √•bnet op for det, siger Hylleberg.

Med Hyllebergs afbud er der kun 22 spillere med i landsholdssamlingen fra 23.- 29. september.