København-træner tilbage efter karantæne: - Det har selvfølgelig været hårdt

Det varmer Claus Mogensen, at der er mange, der er på hans side i sagen omkring timeout-knappen.

To kampe måtte København Håndbolds cheftræner, Claus Mogensen, se fra sidelinjen. Han fik nemlig karantæne, efter Københavns fysioterapeut trykkede på timeoutknappen mod Nykøbing-Falster 30. august stik imod reglerne.

Sagen har været særdeles omstridt og omdiskuteret. København Håndbold har også anket dommen til Danmarks Idrætsforbunds appelinstans, selvom Mogensen tirsdag var tilbage, da København Håndbold igen mødte Nykøbing-Falster - denne gang i kvartfinalen i Santander Cup.

Cheftræneren siger, at det ikke har været en rar periode at gennemgå, men fortæller videre, at sagen har vist, at der skal ses nærmere på reglerne.

- Det har selvfølgelig været hårdt, det skal jeg da ikke lyve om. Det viser også bare, at vi er splittede i Danmark, og at vi skal have kigget på den her regel. Det kan vi også se i de seneste kampe, der ikke lige har været vores, hvor der er et behov for at få kigget reglerne igennem, siger Claus Mogensen til TV 2 SPORT.

Hvordan har du oplevet de reaktioner, der har været?

- Det varmer selvfølgelig, at der er ret mange på den samme side som mig, men der gik en uges tid, hvor det var ret ensidigt. Det var først derefter, hvor der var en masse, der begyndte at udtale sig til min fordel. De varmer da, at jeg ikke er den eneste, der ser regelsættet som et regelsæt.

- Jeg brænder virkelig for håndbolden, og jeg brænder også for at få de rigtige regler, så det håber jeg da, at vi kan finde ud af på et tidspunkt – gerne hurtigst muligt, siger Claus Mogensen.

Det var med fuldt overlæg, at København Håndbolds fysioterapeut stik imod reglerne tog en timeout, da NFH var i boldbesiddelse med få sekunder tilbage af ligakampen. Video: TV 2 Sport

Mogensen: Den her regel skal ændres

Kampen mod Nykøbing-Falster var ikke kun Claus Mogensens første efter karantæne. Den blev også spillet i den samme hal, hvor fysioterapeuten trykkede på timeoutknappen.

Men til trods for det glædede han sig over at være på sidelinjen igen.

- Det er en rigtig fed følelse at have, når det også bliver med en sejr. Heldigvis har vi også vundet de kampe, hvor jeg ikke har været med, men det er alligevel sjovere at stå dernede, siger Mogensen, efter København vandt med 27-23.

- Jeg var spændt, fordi der er meget på spil i den her kamp, så selvfølgelig var jeg spændt, men ikke i forhold til at det var her, jeg fik karantænen. Der var ikke noget ekstraordinært i forhold til det.

Selvom Claus Mogensen nu er igennem karantænen, betyder det ikke, at sagen er slut.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger skal Dansk Håndbold Forbund, Divisionsforeningen og Elitedommerudvalget mødes onsdag, hvor den elektroniske timeoutknap blandt andet vil blive diskuteret.

Claus Mogensen selv har ikke ændret sin holdning. Han mener ikke, han har gjort noget forkert, men mener samtidig, at reglen skal ændres.

- Jeg fortalte dem også 10. august, at jeg synes, det er forkert, at man ude fra bænken har muligheden for at vende spillet. Det skal vi have ændret på, siger København-træneren.