Håndbold

Herning-Ikast booker Final 4-plads efter dramatisk afslutning

Team Esbjerg-træner tog ulovlig timeout i slutsekunderne, og så gik Herning-Ikast videre i pokalturneringe

Håndboldkvinderne fra Herning-Ikast bookede torsdag en plads i pokalturneringens Final 4-stævne under stor dramatik. Det skete med en sejr på 26-25 ude over Team Esbjerg.

Kampen udviklede sig til et kaos i det sidste minut, da Esbjerg-træner Jesper Jensen ved stillingen 25-25 ville tage en timeout.

Der gik dog flere sekunder fra, at træneren slog i knappen til, at lyden kunne høres i hallen. Den lille forsinkelse betød, at dommerne ikke gav ham lov til at gennemføre sin timeout.

Få sekunder senere trykkede Jesper Jensen igen på timeout-knappen for at give sine spillere de sidste instruktioner.

Esbjerg var på bolden, og med 14 sekunder tilbage ville træneren give sine spillere de bedste muligheder for at score kampens afgørende mål.

Dommerne vurderede dog, at Jesper Jensen overtrådte reglerne om, at man blot må tage en enkelt timeout i de sidste fem minutter af kampene. Derfor blev der dømt straffekast til Herning-Ikast.

Den mulighed udnyttede Helene Fauske til at sikre gæsterne fra Herning-Ikast sejren.

Senere torsdag skal Aarhus United og TTH Holstebro spille om den fjerde og sidste plads i pokalturneringens Final 4-stævne.

København og Odense sikrede sig de to første pladser tidligere på ugen, da de besejrede henholdsvis Nykøbing F. Håndboldklub og Viborg HK.

Se højdepunkterne mellem Esbjerg og Herning-Ikast i kvartfinalen i kvindernes Santander Cup. Video: TV 2 Sport

TTH Holstebro slår Aarhus United i tæt kamp

Senere torsdag slog TTH Holstebro på udebane Aarhus United i en duel om den fjerde og sidste plads i pokalturneringens Final 4-stævne.

TTH Holstebro vandt 22-21, efter at vestjyderne havde været bagud med 9-12 ved pausen.

København og Odense sikrede sig de to første pladser tidligere på ugen, da de besejrede henholdsvis Nykøbing F. Håndboldklub og Viborg HK.

TTH Holstebro slog Aarhus United og er klar til Final 4-stævne. Video: TV 2 Sport