Mere challenge-kaos: Forskellig information i pokalkampe

Trænerne i tirsdagens pokalkvartfinaler fik vidt forskellig information, om hvorvidt de kunne tage challenge i en eventuel forlænget spilletid.

"MĂĄ man ta' hunden med sig ind i himlen?", sang Teddy Edelmann i 1984.

Her 35 år efter i det aktuelle håndbold-Danmark kunne den omskrives til: Må man ta' challenge med ind i forlænget spilletid?

Et spørgsmål, der i tirsdagens pokalkvartfinaler ikke kastede det samme svar af sig.

I den tidlige kamp fik trænerne fra København Håndbold og NFH at vide af opgørets observatør, at muligheden for at udfordre en kendelse via challenge frafaldt efter den ordinære spilletid. Og det var uanset, om trænerne havde benyttet to eller tre timeouts forinden (challenge kan ikke tages, hvis holdet har taget alle tre timeouts - noget der var forvirring om i weekenden i en herrekamp mellem TTH og Skjern).

Men hvor challenge ikke kunne lade sig gøre i forlænget spilletid i Nykøbing-Falster, var svaret et noget andet i Odense senere på aftenen.

TV 2 SPORT har talt med cheftrænerne hos værterne og Viborg HK. Og de tilkendegiver begge to, at de af deres kampobservatør fik 'ja' til, at challenge kunne tages med videre i en eventuel forlænget spilletid.

Kvartfinalen i Odense gik så netop i forlænget spilletid, hvor Jan Pytlick fortsat havde challenge-kortet i hånden - dog uden at bruge det i den dramatiske sejr. Viborgs bænk var omvendt blevet frataget deres challenge-kort, da de havde taget tre timeouts i den ordinære spilletid.

Ikke fastsat en regel

De forskellige udmeldinger i de to kampe er der en ganske naturlig forklaring på, da challenge-reglen stadig er spritny, fortæller DHFs regelfortolker:

- Der har ikke været fastsat en regel. Det var en ting, der var overset. Vi havde ikke tænkt det ind - det er jo helt nyt for os. Så da den forlængede spilletid kom, blev der talt hurtigt over telefonerne og aftalt, at der var challenge i forlænget spilletid, da det gav mening.

- Der er challenge i forlænget spilletid, siger Jørn Møller.

Fremadrettet gælder det altså, at der kan tages challenge i forlænget spilletid, hvis holdet forinden ikke har taget challenge eller mistet den på grund af tre benyttede timeouts.

Se de sidste to pokalkvartfinaler hos kvinderne torsdag fra klokken 18.00 pĂĄ TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.