Håndbold

Træner har 'dårlig smag i munden' trods sejr

Herning-Ikast er klar til Final 4, men glæden kunne have været større hos cheftræner Mathias Madsen. Tekniske problemer spillede nemlig igen en rolle.

- Vi er rigtig glade, men glæden burde have været større.

Ovenstående ord kommer fra Mathias Madsen, der er cheftræner for Herning-Ikast. De sikrede sig nemlig en plads i Final 4 efter en sejr på 26-25 over Team Esbjerg.

Det er synd, og jeg står med en mærkelig smag i munden.

Mathias Madsen, træner i Herning-Ikast

Herning-Ikast havde nemlig ikke en stor indflydelse på afslutning af kampen, selvom de altså er videre.

Med 40 sekunder tilbage af opgøret mod Team Esbjerg tog cheftræner Jesper Jensen en timeout. Det troede han i hvert fald. For selvom han trykkede på den grønne timeout-knap og vandrede en meter ind på banen, gik der yderligere tre sekunder, før hornet lød i hallen.

På de sekunder gik Team Esbjerg fra at have bolden til at miste den, og det var til stor frustration for Jesper Jensen.

For mange ting, der rumsterer

Episoden endte med at få stor betydning for kvartfinalens udfald. Efter Herning-Ikast havde brændt i det efterfølgende angreb, tog Jesper Jensen igen en timeout. Men det måtte han ikke ifølge reglerne. I dem står der, at en træner ikke må tage to timeouts inden for de sidste fem minutter af en kamp. Da hans 'mislykkede' timeout fra det forrige angreb talte med i regnskabet, var dommen klar.

Se højdepunkterne mellem Esbjerg og Herning-Ikast i kvartfinalen i kvindernes Santander Cup. Video: TV 2 SPORT

Der blev dømt straffekast til Herning-Ikast, selvom Jesper Jensen i flere minutter forsøgte at protestere. Dette scorede Helene Fauske på, og dermed er Herning-Ikast videre.

Og det skete på en måde, som Mathias Madsen ikke var vild med.

- Der er for mange ting, der rumsterer omkring alt det her med timeout og challenge. Det fjerner lidt af glæden, og det er synd, synes jeg. Det var en flot håndboldkamp, og den blev spillet fysisk hårdt, siger Herning-Ikast-træneren.

- Det ærgrer mig på vegne af hele håndboldsporten. Nu har der været så meget snak frem og tilbage med så mange ting. VI må nok bare erkende, at det ikke er nu. Det er for tidligt, fordi det virker ikke. Det er synd, og jeg står med en mærkelig smag i munden.

Team Esbjergs Vilde Ingstad erkender også, at det hele blev kaotisk.

- Jeg tænkte bare: ”Hvad fanden?” Om det var tre sekunder for tidligt eller for sent, det ved jeg ikke, men vi prøvede at holde fokus.

Gør det dig ked af, at kampen bliver afgjort på denne måde?

- Ja, for det er jo ikke vores spil, der afgør kampen. Det er knappen, der er for langsom. Det er teknologien, der ødelægger det, og det er så irriterende.