Håndbold

Hasteindkalder til møde - challenge-systems skæbne afgøres på onsdag

Med fem dages varsel er alle ligaklubber hasteindkaldt til møde, der vil afgøre skæbnen for challenge og timeout-knappen.

Dansk håndbold kan ikke holde til mere.

Efter en række uheldige sager med enten den elektroniske timeoutknap eller håndboldens nye challenge-system i en hovedrolle tager topfolkene i dansk håndbold nu konsekvensen.

På et ekstraordinært møde i Udvalget for Professionel Håndbold under Dansk Håndbold Forbund (DHF) - et udvalg, hvor både klubberne og DHF er repræsenterede, og hvor alle store beslutninger i dansk håndbold bliver taget - blev det fredag aften besluttet at hasteindkalde alle ligaklubber til et møde om situationen.

Mødet foregår allerede på onsdag og vil afgøre skæbnen for de nye tiltag i dansk håndbold, der er indført op til denne sæson.

- Vi skal have en åben snak om den situation, vi er havnet i. Alt er i spil. Der er ikke noget, der er helligt i det her. Vi skal have fundet en løsning sammen med klubberne, som alle kan acceptere. Længere er den ikke, siger DHF's formand Per Bertelsen til TV 2 SPORT.

Det er kun to dage siden, at håndboldlederne meldte ud, at de løbende ville evaluere de nye tiltag - men at eventuelle ændringer tidligst kunne blive vedtaget, når Udvalget for Professionel Håndbold har det næste planlagte møde den 7. november.

Men den plan er ændret nu, bekræfter formanden for Divisionsforeningen, GOG-direktør Kasper Jørgensen.

Allerede umiddelbart efter onsdagens møde med ligaklubberne vil Udvalget for Professionel Håndbold holde et nyt ekstraordinært møde, hvor eventuelle ændringer af de nye tiltag kan blive vedtaget.

- På det seneste har det handlet alt for meget om alt muligt andet end spillet inden for de 40 gange 20 meter. Det kan vi ikke leve med længere, siger GOG-direktøren til TV 2 SPORT.

Han vil ikke fortælle, hvad han selv synes, der skal ske, før der er møde på onsdag. Andre klubdirektører har dog tidligere udtrykt deres holdning.

- Jeg har sagt til Divisionsforeningen, at vi bør sparke challenge-systemet til indkast, indtil vi får bedre styr på reglerne, sagde Aalborg-direktør Jan Larsen eksempelvis i sidste uge til Jyllands-Posten.

Det ekstraordinære møde i Udvalget for Professionel Håndbold fredag aften blev afholdt blot et døgn efter, at Team Esbjerg røg ud af pokalturneringen efter et timeout-koks mod Herning-Ikast, hvor lyden fra timeout-knappen var forsinket tre sekunder - og endte med at blive afgørende for kampens udfald.

Timeout-knappen har været brugt ved flere slutrunder for landshold siden 2017, men er først blevet indført i Danmark op til denne sæson. Challenge er derimod et helt nyt tiltag, som bliver testet i de danske ligaer i denne sæson som de første nogensinde.