Challenge-system bliver droppet resten af sæsonen

Timeout-knappen fortsætter med at blive brugt under kampene oplyser DHF's formand.

På et hasteindkaldt møde onsdag aften blev Dansk Håndbold Forbund (DHF) og Divisionsforeningen enige om at droppe det omdiskuterede challenge-system resten af sæsonen.

Dermed nåede det kun at leve i 29 dage.

Formand for DHF, Per Bertelsen, fortæller, at beslutningen er truffet på baggrund af klubbernes store ønske.

- Det er en skam, vi er kommet dertil, men når det nu er gået, som det er, så tror jeg på, det er den rigtige løsning.

- Så vil vi bruge sæsonen til at prøve at se, om vi kan finde nogle mere positive måder at gøre det på fremadrettet, siger han til TV 2 SPORT.

Naturlig konsekvens

Beslutningen bakkes til fulde op af Divisionforeningens formand, Kasper Jørgensen.

- Det har jeg det fint med ud fra de erfaringer, vi har haft med det og de tilbagemeldinger, vi har fået fra klubberne. Så er det i den her situation den rigtige løsning. Det er ærgerligt, at vi får startet noget op, som vi er nødt til at få fjernet så hurtigt igen.

- Men i den situation, vi har været i, og på grund af de tilbagemeldinger, vi har fået, har det været en naturlig konsekvens af det, påpeger han.

Senest skabte challenge-systemet stor debat i herreligakampen lørdag mellem TTH Holstebro og Skjern Håndbold.

Her tog Skjerns assistenttræner en challenge, selv om holdet havde brugt sine tre timeouts. Det gav i stedet straffe til TTH Holstebro, som fik udlignet til kampens slutresultat 22-22.

TTH fik fejlagtigt tilkendt straffekast, efter at Skjern tog en ugyldig challenge. Video: Bo Bentsen

Per Bertelsen håber dog ikke, det bliver et endeligt farvel til challenge-systemet.

- Jeg tror på, det kommer tilbage på et andet tidspunkt. Men hvordan og i hvilken form, det har jeg ikke noget bud på i skrivende stund.

Timeout-knappen fortsætter

Det var ikke kun challenge-systemet, der blev diskuteret på det ekstraordinære møde onsdag. Også den grønne timeoutknap var i fokus.

Det skete blandt andet på baggrund af sidste uges pokalkvartfinale, hvor Team Esbjergs træner, Jesper Jensen, i slutminutterne forsøgte at tage en timeout ved at trykke på knappen. Men lyden i hallen var nogle sekunder forsinket, og i det tidsrum havde holdet mistet bolden.

Det skabte stor postyr og stor utilfredshed fra Team Esbjerg, som nedlagde protest.

Modsat challenge-systemet kommer timeout-knappen dog fortsat til at være en del af de danske ligakampe.

- Vi har valgt at fortsætte med den grønne knap med nogle små ændringer i forhold til ligareglementet, hvor det gør det sværere at misbruge, siger Per Bertelsen.

DHF-formanden oplyser, at de først nu skal til at skrive, hvad ændringerne præcis kommer til at være.

Håndboldmagasinet Kontra har LIVE-debat med blandt andre Per Bertelsen, Henrik Møllgaard og Peter Bredsdorff-Larsen om netop challenge torsdag klokken 21.30 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.